Diane Krugerit võib imetleda ja kadestada – lisaks märkimisväärsele modellikarjäärile on tema selja taga järjekordne suur saavutus filmimaailmas, Karl Lagerfeld on üks tema parimaid sõpru, moetoimetajad on vaimustuses tema oskusest alati oma stiiliga üllatada ning moeloojad pakuvad talle lausa ise oma disainitud rõivaid. Millest võiks tüdruk siis veel unistada?

Näitleja

Hollywoodi kuumimaks varanduseks nimetatud Diane on võib tõesti uhke olla, sest siiani on tal kõik jube hästi läinud. Kriitikud on nimetanud teda üheks eredamaks persooniks filmimaailmas. Ta on valinud peale modellikarjääri näitlejatee ning lühikese ajaga tõsiseltvõetava edu saavutanud. Ta on seda kõike saavutanud vaid paari aastaga.

21-aastaselt otsustas Diane 6 aastat kestnud aktiivse modellikarjäärile punkti panna, Modellitöö eest teenintud rahaga maksis ta kinni oma õpingud näitekunstikoolis École Florent, mille lõpetas parimana aastal 2002. Esimene suurem filmiroll tuli juba aastal 2004 filmiga „Trooja". Sujuv üleminek modellimaailmast filmikunsti tuli kaugelseisjatele suhteliselt ootamatuna. Dianet oldi siiani harjunud nägema moeajakirjade kaantel ja reklaamkampaaniate lehtedel. Küsiti, mis toimub, kas Diane on järgmine modell nimekirjas, kes on lihtsalt ilus, kuid kelle näitlejaoskused on kehvapoolsed? Kuidas ta filmi sai? Kas on ta vaid one-hit-wonder? (nn. ühe õhtu staar) jne.

„Ajal, mil näitlemisega tegelemisega enam oodata ei kannatanud, oli see mõte mul peas küpsenud juba paar aastat. Mulle sai selgeks, et niikaua, kui ma ei tee seda, mida ma tahan, ja kui kuulan neid, kes ironiseerivad – ahsoo, nüüd sa siis tahad modellist näitlejaks saada –, ei jõua ma kuskile. „Sisseastumiskatsetel paluti Dianel impoviseerida stseen, kus ta räägib hiljuti surma saanud perekonnaliikmest. „Mäletan, et rääkisin, nutsin ja naersin segamini. Kui lõpetasin, oli saalis vaikus ning siis korraga hakkasid kõik aplodeerima. Sel hetkel tundsin, et olen õigel teel."

Modell

Modelli- ja moemaailmas pole Diane kaugeltki vähetuntud nimi. Kõik sai aga alguse juhusest. Tegelikult peab Diane tänama oma kunagist boyfriendi, kes toona tema pildi kohalikule modellivõistlusele saatis. Ratas hakkas keerlema ning  toona vaid 15 aastane Diane võitiski võistluse, mille auhinnaks oli reis Pariisi. Pariisist täielikult lummatud, jättis Diane kooli pooleli ja kolis juba järgmisel aastal lõplikult sinna, hakates modellina leiba teenima. Tema kontol on koostööd kuulsaimate disaineritega (Armani, Dolce & Gabbana, Chanel, Dior jne). Ta oli disainerite lemmik, teda eksponeeriti ajakirjades väsimatult, mistõttu oligi tema äkiline kinolinale ilmumine üllatus. Dianet on iseloomustatud kui realistlikku, sihikindel ja distsiplineeritud inimest. „Olen elus palju lollusi teinud," märgib Diane ise. „Kuid mitte kunagi midagi lubamatut." Kuulsus pole teda mõjutanud, ta on ikka see, kes ta on.

Stiil – punane vaip

Diane Krugeri lemmikstiil on segu ajatust lihtsusest, elegantsist ja veidi 30ndatest–50ndatest. „Disainerid tunnevad mind ja minu maitset, seega kui nendega ühendust võtan, teavad nad juba, mida mulle pakkuda," lisab Diane ise. Punasel vaibal armastab ta kanda luksuslikke kuid tagasihoidlikes toonides kleite. Lemmikuteks on kreemjad pastelsed värvid ning klassikalised hõbehall, valge ja must. (Diane leiab ise, et need sobivad tema juustetooni ja heleda nahaga paremini.) Küll aga on lisandeid tikandite ja volangide näol küllaldaselt. „Mäletan, kui kandsin üht Chaneli kleiti, mis oli maani, jumalikust kangast, kuid litreid oli nii palju, et seda oli väga raske pikka aega seljas kanda." Teiste lemmikdisainerite hulgast, kelleks on Nina Ricci, Roberto Cavalli, Dior, Antonio Berardi, Marchesa ja Giambattista Valli, toob Diane esile siiski just Chaneli. „See looming iseloomustab mind kõige paremini." Tema läbi aegade lemmik on Chaneli valge minipikkuses pitskleit – puhas, minimalistlik ja luksuslik.

Dianel ei ole isiklikku stilisti. Oma meigi, aksessuaarid ja soengustiili valib ta otsast lõpuni ise. Elu  on näidanud, et seda teeb ta perfektselt, sest moeajakirjades on teda heaks eeskujuks sätitud pea iga kuu – olgu selleks nii Vogue, Elle, kui Marie Claire moeleheküljed. Pidulikke esemeid ja aksessuaare kombineerib ta kui seitsmenda meelega – näiteks valis ta kord Roberto Cavalli kleidi kõrvale väikese koti, mille ema oli Dianele ostnud, kui too oli 10aastane.

Argipäev

Casual-stiiliga oskab Diane samuti üllatada. Suviselt kelmikana võis teda näha kandmas lühikesi pükse, jahedamatel ilmadel armastab ta aga klassikalist kombinatsiooni – teksad, topp ja kardigan. „Minu lemmikteksapaar on Zarast," märgib ta ja lisab, et argipäevarõivastele ta pööraseid kulutusi teha ei armasta.

Dianele meeldib kanda cowgirl-stiilis saapaid, nahkjakki, ning suure austuse on teeninud ka peakatted, eriti kübarad. Värvide suhtes on ta aga siingi tagasihoidlik – ei midagi kärtsu-mürtsu, pigem rahulikumad ja tagasihoidlikumad pruunikad, kreemjad ja beežikad toonid. Meiki kasutab ta argipäeval haruharva - nägu saab võtteplatsil oma lihvi küllalt. Tema tuhkblondid heledad juuksed on muutumatud tema modelliaastate algusest peale – kardinaalseid moeröögatusi ei ole Diane ette võtnud. Kõik on väljapeetud ja läbimõeldud.

Diane on naine, kes argipäeval on kui naabritüdruk, kuid punasel vaibal muutub jumalikuks kuningannaks. Kameeleonina omab Diane võimet kehastuda kümneks eri tüüpi naiseks, ehk on ka see tema üheks trumbiks, mis on võlunud laguses moekunstnikke ja nüüd ka Hollywoodi. Temast räägitakse, kuid temast ei väsita.