“Tertsu, väike humorist, õnne sulle elus. Sinuga oli lõbus,” kirjutasid keskkooliaegsed klassikaaslased Terjele koolilõpu mälestusteraamatusse.

“Üks meie partner on küll niisugune, et ma iga kord luban endale, et täna ma ei hakka naerma, kui ta lavale tuleb. Aga ta on geniaalne näitlejanna – ta ajab kõiki naerma. Publiku suhtes on see aga väga lubamatu, sest me naerame hoopis midagi muud kui nemad. Kuidagi tuleb sellest üle saada,” rääkis näitlejanna Kadri Adamson ühes intervjuus oma kolleegist Terje Penniest.

Eraeluline Terje ei näe kohe üldse naljakas välja. Ta on pigem asjalik ja tõsine nagu igati tavaline naine tänavalt. Selline ootamatu menu pärast kümmekonda minutit teleekraanil “Süvahavva” seriaalis tuli talle tõelise üllatusena. “Olen ju näitlejanna olnud juba ligi 30 aastat, aga näe, telel on eriline võim – oled seal korraks ja kohe teavad sind paljud,” konstateerib Terje.
“Kui suve hakul produtsent Ivo Uukkivi mulle helistas ja pakkus rolli oma eelmisesse seriaali, siis ei saanud ma seda kahjuks ajapuudusel vastu võtta. Kahju oli küll, aga õnneks tuli temalt peagi uus pakkumine “Süvahavvasse”. Ivo ütles, et see on lahe roll ja ma peaksin hakkama mängima eksortsisti. Ahaa, ahaa, tore, väga huvitav!” hüüdsin ma ja püüdsin mitte reeta, et ma ei tea ööd ega mütsi sellest, kes või mis on eksortsist. Otse loomulikult olin kohe nõus ja pärast uurisin kärmelt välja, mida see sõna tähendab. Haa!” kõneleb Terje, kuidas temast menuseriaali “Süvahavva” füüsik- teadjamoor sai.