Et parfüüm on ka läbi aegade olnud üks populaarsemaid – ja kindlasti ka glamuursemaid kinke, on just paras aeg vaadata üle mõned erilisemad ja põnevamad parfüümid, nii uued kui ka vanad. Kontrastiks külmale aastaajale on need soojad ja säravad.

Kui lõhnaõli kinkides tasuks natuke enne eelluuret teha, kas konkreetne aroom on saajale ikka meeltmööda, siis juukseparfüüm on kingitusena suhteliselt universaalne valik. See ei anna kiharaile mitte ainult meeldivat aroomi, vaid on ka niisutava ja kaitsva toimega, sest sisaldab päevalilleseemne- ja oliivileheekstrakti. Kena aroomi loovad bergamott, orhidee, roos, jasmiin ja muskus.

Kas teadsid, et
• Meeldivad lõhnad muudavad meid õnnelikumaks ja parandavad tuju. Nii et hoia oma lemmikparfüüm või -õli alati käeulatuses – kui mossitamise isu peale tuleb, aitab hea lõhn selle minema pühkida.
• Kui sinu lemmiklõhn tundub sõbranna peal hoopis teistsugune kui sinu peal, ära süüdista oma nina ega lõhnataju – suur osa parfüümidest mõjuvadki erineval nahal erinevalt.
• Teadlaste väitel ei tunne me erinevaid lõhnu mitte nina, vaid hoopis aju kaudu.
• Esimene disainer, kes lõi enda moemaja nimelise parfüümi, oli Prantsuse moelooja Paul Poiret.
• Versailles's 1990. aastal asutatud Osmothèque on maailma suurim „lõhnaraamatukogu", kuhu on talletatud üle 3000 parfüümi, nende seas ka nn originaalteosed, mida kasutasid paljud ajaloolised figuurid, teiste seas näiteks Napoleon.