See on andnud uusi võimalusi ka moebrändidele. “Näiteks täna on väga paljud Tallinn Dolls pildid tehtud telefoniga ja lisame need uhkusega ka veebipoodi. Stuudiopiltidesse me enam ei panusta, sest need tunduvad lausa vanamoodsad. Seega tegelikkuses saab iga inimene hakkama moepildi loomisega, sest need hetked tuleb üles leida elust enesest,” seletas Martin. 

Vanasõna ütleb, et pilt on tellija materjalist. See vastab ka tõele, kuid kaamerasilma läbi saab palju asju moonutada ja nii filtrid kui ka oskused teevad imesid. Oma roll on ka hea kaameraga telefonil. Viimati pildistas Mari fotosid Tallinn Dollsi uuest kollektsioonist Sony uue lipulaevaga Sony XZ1, mis suudab tänud Motion Eye tehnoloogiale teha pilti juba enne kui päästikule vajutad, tundes ära säravad naeratused ja ehedad hetked.

Millised on aga Mari Martini 5 soovitust parima foto tegemiseks? 

1. Valgus
See on asi, mida hiljem väga palju muuta ei saa. Pildamisel peaks valgus olema võimalikult hea. Kui päikene sirab taevas pea kohal, tekivad fotol näole tugevad varjud, mida on hiljem võimatu kaotada. Hea on just pehme valgus, mida on ilusal päeval hommikul ning ka õhtupoolikul. Keset päeva tasub otsida paigakene, kus valgus ei tule ülevalt alla. Küll aga, naturaalse päevavalguse vastu ei konkureeri mitte ükski filter ega töötlus.

2. Ehe emotsioon
Isegi kõige kvaliteetsema moefotograafi stuudiopildid ei suuda konkureerida autentse ja siira emotsiooniga. Kuigi moelavadel tundub, et kõik modellid on samasuguse ja tõsise näoga, siis tegelikult toimib piltidel ehe emotsioon alati palju paremini. See on vaatajale usutav ja kiirgab kõigile edasi tunnet, millest kildhaaval osa saada ning inspireerib teisi. Seega, laske oma emotsioonid valla!

3. Koht
Aamen! Üks äge keskkond teeb iga pildi heaks. Ükskõik, milline valgel taustal tehtud pilt ei konkureeri kunagi pildiga, mis on tehtud inspireerivas keskkonnas.

4. Lohakus pigem kui sätitud
Täna on väga selge trend, et moes on pigem loomulikkus kui poseeritud fotod. Lohakas on parem kui sätitud, liikumine on popim kui poos, tavalised inimesed on suuremad eeskujud kui modellid. Ehedus paistab pildi peal kohe välja. Kõik, mis on liiga ideaalne ei ole täna usutav. Aga kui kaader on justkui juhuslik, siis mõjub see värskena. Seetõttu on ka alati making of pildid edukamad kui valmispildid – esiteks jätab see ruumi fantaasiale, teiseks on see kiire ja kolmandaks silumata. Sama kehtib ka videote kohta – alati on lemmikkaadrid need, mis läksid võtteplatsil valesti. Nii võiks pildistades mõelda, et milline oleks selle pildi making of. Ja pigem postitadagi see making of kui ideaalse lahendusega vaeva näha. 

5. Filter
No ei ole nii halba pilti, mida ei saaks parandada kifti filtriga. Kui pilt on ka ilma filtrita hea, pole seda muidugi vaja lisada. Kuid kehva pildi saab filtriga alati ülespoole tõmmata. Tugevad kontrastid ja VSCO filtrid on nii laia ampluaaga, et iga pilti saab teha kontrastsemaks, värvilisemaks, sumedamaks ja säravamaks. Filtri emotsioonidega saab suunata aga kogu pildi emotsiooni ja foto väärtus ongi ju emotsioon.

____

 Fotod galeriis on tehtud uue Sony XZ1 telefoniga, mis lisaks võimekale kaamerale suudab salvestada aeg luubis videod ja 4K kvaliteedis videoklippe – kõik selleks, et jäädvustada hetki ja emotsioone!

Jaga
Kommentaarid