Mis on parim jõulutoit?
Jõuluõhtu veedame alati maal, teeme hane ja kaalikavormi. Talvine värk! Šokolaadi ja tsitrusviljade vastu on mul allergia, seetõttu on magusat laual vähe. Jõulud on minule kui restoranipidajale kõige kiirem aeg, siis jääb isetegemine kodus soiku.

Milline on “hädakink”, kui pole aega ega raha?
Küüslauk, mis on mu maakodus Sepamaal mereadru sees kasvanud. Ka second-hand´ist olen sõpradele kinkimiseks lahedaid rõivaid leidnud.

Kuidas kaunistad jõulude ajal kodu?
Hea lõhn ja valgus peavad olema, sellepärast süütan küünlad ja viirukid. Mõnus söök tekitab ka hea lõhna. ShiShi kuuseehted ripuvad mul köögilambi küljes aasta läbi. Kuuse asemel ajab asja ära toakask, mis ei pudista okkaid ja millel on samuti aastaringselt lambikesed küljes. Kuna litterkleiti firmasildiga “Royal Feelings” pole põhjust eriti sageli kanda, ehib see toaust. Jõulukaunistuste hulka kuuluvad kindlasti ka hüatsint, ratsuritäht ja jõulutäht.

Milline on sinu lemmikpood jõulukinkide soetamiseks?
Kõige lahedam on Sfääri riidepood, alati lahkun mingi väikese ostu, kas või kingaviksiga. Käin palju Kaubamaja koduosakonnas. Balti jaama turu kolamüüjatelt leiab huvitavaid asju, Hortesest meeldib osta taimi ja lilli. Vanalinnas Vene ja Viru tänava nurgal on aga üks erakordne kangapood, kuhu poepidajatest prouad käivad ise välismaalt disainerite kangajääke toomas. Mul on sealt pärit üks kuldne kangas, millest lihtsalt peab tegema maani kleidi. Aga kuhu sellega minna? Ostmata jätta ka ei saanud, nii ta seisab...

Milline on huvitavaim pakkimisvõte?
Mulle meeldib pakkida eri kihtidena. Ostan siid- ja krepp-pabereid, otsin lahedaid värve. Kink ei peagi olema väga suurejooneline, kui pakend on uhke. Kahjuks tänapäeva tarbimisühiskonnas ja fantaasiapuuduses ei viitsita enam sageli kingitust pakkida, visatakse niisama kinkekotti.

Lugu ilmus 2013. aasta detsembrikuu Annes & Stiilis.