Parim brantšipaik terves linnas on Hotel Haven (Unioninkatu 17), mis pakub minu absoluutseid lemmikuid sarvesaia ja cappu­ccino kategoorias. Lisaks teeb vaade turuplatsile ning Helsingi sadamale pai ka silmale ja meelele. See on parim koht, kui tahad mugavalt ning rahulikult nautida kaunist hommikut.

Õudselt lahe


Linnanmäki lõbustuspark (Tivolikuja 1) pakub adrenaliini terveks nädalaks! Kindlasti varu külastuseks vähemalt 4–5 tundi, sest ilusa ilmaga võivad järjekorrad minna pikaks. Minu lemmik­atraktsioon on üsna närvekõditav – Ameerika mägedelt snitti võtnud Ukko! PS! Soovitan lõuna lõbustusparki kaasa pakkida, sest sealsete toidukohtade hinnad on keskmisest krõbedamad.

Teistmoodi Pariis


Suvise ilmaga Helsingit külastades on väliterrassid lausa kohustuslikud! Minu lemmik, kus päeval sooja päikese all tööd teha või sõbrannaga lobiseda, on kohvik Strindberg (Pohjoisesplanadi 33). See on paik, mis tekitab tunde, nagu oleksid Pariisis! Soovitan proovida cappuccino’t ja suitsukanasalatit. Mm…

Jahutav kogemus

Kui ihkad kuumal päeval jahutust, soovitan minna suppama. Hakuna Matata SUP (Karamzininranta 4) paikneb kohe kesklinnas ning kui sul on ujukad kaasas, rendi aerulaud ja naudi Helsingit hoopis merelt.