Vann on hea ka mõistusele – see on hea võimalus korraks keskenduda vaid iseendale, mõelda ja mediteerida. Kuumas vees kümblemine aitab jagu saada ka väsimusest, olgu see siis vaimne või füüsiline.

LUSHi vannipomm

Õhtune vanniskäik parandab ka une kvaliteeti. Kehatemperatuur tõuseb ning seejärel pärast vanni langeb kiirelt. Sama juhtub meie kehaga ka enne magamaminekut, kui muutume uniseks.

Milline on õige vannivee temperatuur?
Igaühe kuumataluvus on erinev, kuid ideaalne veetemperatuur on ainult veidi kõrgem meie keha normaalsest temperatuurist, mis on umbes 37 °C. Vesi, mis on soojem kui 39°C, paneb südame kiiremini tööle ja võib põhjustada ka pearinglust. Väike nõuanne – katsu käega vett ja kui tunned kananahka tekkimas ning võpatad, siis on vesi ilmselgelt liiga kuum sinu jaoks.

Kui kaua peaks üks vannisessioon kestma?
Kui osad kaotavad vannis olles ajataju kergelt, siis teistel on lihtsalt niisama kuumas vees istumine suureks väljakutseks. Sea siiski eesmärgiks 15-30 minutit vannimõnu. Kui lisad veele magneesiumi, mis aitab leevendada lihaspingeid, siis peaksid olema vannis vähemalt 20 minutit.

Vannirituaalid
Rituaalidel on väga oluline osa meie elus, kuigi enamik meid järgivad neid alateadlikult. Seetõttu panemegi vanniskäiguks mängima lemmikmuusika, põlema küünlad ning kasutame erinevaid vannitooteid. Mõned meist muudavad vanniskäigu lustlikumaks mängupartidega hullates (jah, ka täiskasvanud teevad seda, kuigi avalikult seda keegi ei tunnista) või haaravad kaasa poolelioleva raamatu. Vanniskäik on meeldiv päevarituaal – see ei ole liialt kallis, kuid samas võib su meeleolu kiirelt rõõmsamaks muuta.