Kui liigud päeva jooksul ringi, siis pista hommikul kotti päikesekaitse­sprei, mida on lihtne vahepeal nii kehale kui ka meigitud näole pihustada. Nõnda säilib meik ning nahk on UV-kiirte eest kaitstud.

PÄIKESE­KAITSE­PIHUS 48.- Shiseido Sports Invisible Protective Mist SPF 50

2. NB! Kasuta seda esile­tungivate näoosade (nina, huuled, kõrvad, põsesarnad) ja sünnimärkide, pigmendilaikude, täto­­­veerin­gute ja armide kaitsmiseks.

PÄIKESE­KAITSEPULK 22.60 Collistar Hyper-Sensitive Sun Stick Spf 50

3. Kumba eelistada, kas päikese­kaitse­kreemi või näo­kreemi, millel on SPF-kaitse?

Kuna päikesekaitset peaks pidevalt uuendama (vähe­malt 90 minuti järel), on eraldi päikesekaitsekreem vajalik. Ent kindlasti on päikese­kaitse­­faktoriga näokreem parem valik kui igasuguse päikese­kaitsetoote puudumine. PS! Kui kasutad hommikul ja õhtul sama näo­kreemi, siis vali ilma SPFita kreem, et vältida pooride ummistumist.

NÄOKREEM 20.50 Lumene Nordic Hydra Day Fluid SPF 30

4. Kas SPFiga meigi­toodetele lisaks peaks kasutama päikese­kaitsekreemi?

Meigitoodete SPF on lisaboonuseks, kuid selleks, et see nahka päikese eest päriselt kaitseks, peaks toodet kandma peale mitu kihti. Tihti on meigitoodetel küll kaitse UVB-kiirte vastu, kuid eriti kahjulike UVA-kiirte vastu mitte.

JUMESTUSKREEM 17.50 Max Factor Miracle Touch Skin Perfecting Foundation SPF 30

5. Kas päikesekaitse­kreemi peaks kasutama ka silmade ümbruses?

Jah, sest 10% naha­vähi­juhtumitest avastatakse just selles piirkonnas. Kanna kindlasti ka huultele kaitse­faktoriga huulepalsamit või pulga kujul kaitsekreemi. Kvaliteetsed päikeseprillid on silmadele ja silmaümbruse nahale samuti heaks kilbiks.

HUULEPALSAM 12.- Germaine de Capuccini Hydracure Anti-Pollution Lip Protector SPF 20

.

1. PÄIKESEKAITSEKREEM 35.04 Darphin Soleil Plaisir Sun Protection Cream SPF 50 võitleb joonekeste ja tumedate laikude vastu.

2. PÄIKESEKAITSEKREEM 53.- Lancaster Sun Perfect Infinite Glow Illuminating Cream SPF 30 paneb lisaks kaitsele ka näo ühtlasi kumama.

3. PÄIKESEKAITSEKREEM 28.- Payot Sunny Baume Lactee SPF 30 intensiivistab päevitust lisaks kiirte eest kaitsmisele.

4. PÄIKESEKAITSEKREEM 68.90 Guerlain Abeille Royale Skin Defense Youth Protection kaitseb UVA- ja UVA-kiirguse, sinise valguse ja infrapunavalguse eest.

Mis järjekorras peaks suvel näohooldus­tooteid nahale kandma?


1. Seerum või essents

2. Näokreem

3. Päikesekaitsekreem

4. Jumestustoote