Neljale

1 suurem ümmargune sai

2 tomatit

2 konserveeritud röstitud paprikat

1 küüslauguküüs

2 sl oliiviõli

5–6 anšoovisefileed või u 100 g konserveeritud tuunikalatükke

1 väiksem punane sibul

1 sl punase veini äädikat

10 kivideta oliivi

1–2 8 minuti keedumuna

rukolat ja basiilikulehti

soola, pipart

Viiluta sibul ja sega see veiniäädika ning näpuotsatäie soolaga. Jäta umbes 10 minutiks ootele, kuni sibul pisut pehmeneb. Poolita sai keskelt, nii et saad justkui suure hamburgeri. Surista saumikseri abil kastmeks üks tomat ja konserveeritud paprika koos küüslauguküüne ja oliiviõliga. Maitsesta kergelt soola-pipraga ja määri saia pehme valge sisu kastmega, nii et see korralikult sisse imbuks.

Kata sai tomati- ja paprikaviilude, anšooviste või tuunikala­tükkide, marineeritud sibulate, oliivide ja keedetud muna sektoritega. Puista peale rukolat ja basiilikulehti ning kata teise saia­poolega. Võid saia sellisel kujul köögikilesse mässida ja veel mõneks tunniks külmikusse maitsestuma jätta, kuid võid ka kohe serveerida või piknikukotti pista!

Hea teada!

Võid kasutada ka näiteks baguette’i ja valmistada kaks pikka suupistesaia, mida saad serveerimisel tükeldada. Olenevalt saia suurusest võid siis vajada pisut rohkem kastet ja täidisematerjali.

Muna keetmiseks võta keskmise suurusega kanamunad külmikust välja enne, kui vee pliidil keema lased. Lisa munad keevasse vette, vähenda veidi kuumust ning keeda 8 minutit. Tõsta munad kohe külma vette jahtuma.

Nahata kilufileede etiketil võib olla eksitav viide anšoovistele. Ole kindel, et kasutad ikka õiget toodet – anšoovis on eraldi kalaliik, mille soolaseid fileesid leiad harilikult suurematest kauplustest.