1. Terve kuu jagu aluspesu

5 paari musti stringe, 5 paari värvilisi, siis veel need nunnud leopardimustrilised, 5 paari mugavaid aluspükse, mida keegi peale sinu näha ei tohi, lisaks kõrge värvliga vormiv pesu ja kõigi trussikutega kokku sobivad rinnahoidjad. Kuigi lähed reisile vaid nädalaks, oled kohvrisse pakkinud juba enam kui terve kuu jagu aluspesu. Mis sa arvad, et sinuga sellel puhkusel juhtub?

2. Luksuslikud näomaskid, millega lubasid end reisil hellitada

Kuigi idee ennast hotellitoa mõnusas vannis erinevate luksuslike protseduuridega hellitada kõlab ahvatlevalt, siis reaalsuses leiad sa kohapealt palju vingemaid asju, mida proovida. Teiseks, reisil olles pole kellelgi aega ega tahtmist vannitoas lage passida. Kolmandaks, puhkus on just see koht, kus peaksid laskma teistel ennast hellitada — varu aega ja raha erinevate uute ja professionaalsete hoolduste jaoks.

3. Loendamatul hulgal ujumisriideid

Kui sa oled üks neist, kes enne rannapuhkusele siirdumist ostab vähemalt 10 paari erinevaid bikiine, siis lõpeta ära! Me garanteerime, et sa ei kasuta eluilmas igal päeval erinevat rannakomplekti, kuna sa lihtsalt ei viitsi tervet hotellituba kuivavaid ujukaid täis riputada. Piisab paarist variandist, mida vaheldumisi kasutada ja hea oleks, kui need igaks juhuks ka omavahel kokku sobiks.

4. Riided, mida sa ka kodus igapäevaselt ei kanna

Me teame küll, et “puhkuse” sina pole üldse sama, mis “päriselu” sina, aga ega te täiesti kahelt erinevalt planeedilt kah pärit pole. Seega riided ja värvikombinatsioonid, mida sa iialgi kodus selga panna ei tihka, ei jõua suure tõenäosusega sinu selga ka puhkusel. Ja kui sa tavaliselt trenni ei tee, siis ei maksa sellele lootma jääda, et asjade kohvris nägemine sind imeväel igal hommikul randa jooksma või joogatama ajab. Tõenäolisem on, et pigem kirud, mida kõike oleks saanud nende kobakate tossude, dresside ja sportrinnahoidjate asemel kaasa mahutada.

5. Väga pidulik kleit ja killer kontsad

Oleneb muidugi reisi eesmärgist ja sihtkohast, ent tavalisel puhkusel ei tule just kuigi tihti ette olukorda, kus peaksid välja nägema Oscari gala vääriline. Imeilusaid stilettosid kohvrisse muljuda ja õrna kleiti kokku kortsutada on ülimalt moevaenulik, lisaks jätad end ilma võimalusest kohalikke riideid soetada. Äkki leiad oma uue lemmikkleidi ja -kingad hoopis reisilt, garanteerides ühtlasi, et kodumaal kellelgi samasuguseid pole.

6. “Igaks juhuks” soojad (või õhukesed) riided

Riideid tuleks valida reisisihtpunktist lähtuvalt ning isegi parandamatul külmavaresel on tarbetu tassida soojamaareisile “igaks juhuks” sooje riideid. Või “igaks juhuks” rannariideid suusareisile, sest kunagi ju ei tea. Tead küll. Panusta hoopis kihilisele riietusele ja varu esemeid, mida annab omavahel kombineerida ning vajadusel juurde panna või vähemaks võtta.

7. Kõikvõimalikud soenguvahendid ja -aparaadid

Kuigi me usume, et sul on kodus vähemalt kaks erinevat sirgendajat, kolmes eri suuruses lokitange, juurte tõstmiseks krepitajad ning sada imet veel, siis pole midagi arulagedamat, kui kõik see kaasa tassida. Ja kuigi sinu peen külmaõhuföön võib olla juustele tõesti kõige tervislikum, on suure tõenäosusega ka hotellis täiesti talutavad föönid.

8. Kõik kosmeetikatooted

Miniatuursed reisipakendid on küll nunnud ja neid võib olla su sahtlipõhja kogunenud üksjagu, ent tegelikult piisab, kui võtad endaga ühes vaid oma lemmikšampooni ja -palsami ning näopuhastusvahendi ja -kreemi. Dušigeelid, kehavahud ja -koorijad, ihupiimad, õlid, vannipommid, näomaskid ja kogu oma parfüümiriiul jäta koju!

9. Tehnoloogia

Kui sa oled üks neist inimestest, kes tassib puhkusele kaasa nii oma süle- kui tahvelarvuti, telefoni, GoPro- kui fotokaamera ning lisaks kõigi eelpool nimetatud vidinate laadijad, täidab see kraam turvaliselt pakituna vähemalt ühe pisemat sorti kohvri. Kui sa pole juutuuber, on seda kõike liiga palju. Lisaks ahvatlevad sidevahendid sind töist postkasti uudistama ja kõik me teame, kuidas see lõppeb!

10. Kõik aksessuaarid, mis sul on

Jutt käib kõigest, mis sul tavaliselt lihtsalt nagis või riiulil tolmu koguvad ehk need nunnud kübarad, suurte mustritega sallid, statement kõrvarõngad, edevad kaelakeed, massiivsed sõrmused ja imepisikesed ridikülid, küütlevad vööd, natuke liiga riskantse välimusega päikeseprillid … heida kriitiline pilk sellele, mida arvad end vajavat ja sea limiit esemete arvule, mida kaasa tassida.

1. Mugavad tennised

Me kõik teame, kuidas reisimisel kunagi kõndimisest puudust ei tule — seetõttu ongi mugavad jalanõud number üks asi sinu varustuses. Neid tasub isegi mitu paari kaasa võtta, kuna erinevate outfittide juurde peab valikut jaguma.

2. Universaalsed retuusid

Mugavaid, neutraalse välimuse, värvitooni ja sobivusega leggingseid on keeruline alahinnata. Asendamatud juhul, kui sa pole veel depilatsiooni jõudnud ja tunned, et su jalad võib-olla pole veel piisavalt kaunid ja päevitunud, et neid lühikese kleidi alt välgutada. Või kui soovid tõesti hommikul randa minna joogat tegema. Sobivad ka pikemate t-särkide ja oversize pusade juurde, lisa juurde ainult õiged jalanõud ja ongi pilkupüüdev puhkusevälimus koos!

3. Korralikud UV-kaitsega päikeseprillid

Just need kipuvad alati maha jääma, kuna paljusid puhkusel viibijaid tabab kiusatus soetada pilkupüüdva väljanägemise, ent olematu kvaliteediga prillid igas kuurordis massiliselt esindatud tänavapoodidest. Ei maksa. Kanna ja hoia hästi oma üht kindlat prillipaari, mille kvaliteedis ja kaubamärgis oled kindel ja mille eest oled usaldusväärses poes väärika summa välja käinud — need kaitsevad nii su nägemist kui õrna silmaümbrust kahjuliku UV-kiirguse eest.

4. Mõnusad pehmed ja soojad sokid

Mõtled seda lugedes kindlasti, et mille paganama pärast peaks keegi näiteks Bali reisile sooje sokke tassima? Aga sellepärast, et lennukis hakkavad jalad suure kõrguse tõttu külmetama, kuna põrandal liiguvad jahedad õhuvoolud. Ja kui sa võtad jalatsid üldse ära, et veidi varbaid sirutada, on kirjeldamatult mõnus hellitada neid mõnusate pehmete sokkidega. Võid meid hiljem selle nõuande eest tänada!

5. Lisakõrvaklapid

Oled just astumas hotellitoast välja, et teha ümbruskonnas üks pikemat sorti jalutuskäik, kui neetud kombel on ära kadunud üks su AirPodidest. Või on su juhtmega klapid taskus nii lootusetult sassi läinud, et selle puntra lahti harutamiseks oleks vaja raketiteadlast. Pole hullu, haara kotist teine kõrvaklapipaar ja tegele eelpool nimetatud probleemiga hiljem.

6. Kätekreem ja hügieeniline UV-kaitsega huulepulk

Lennuki kuiv õhk, sihtkoha erinev kliima, pidev kokkupuude soolase vee ja võib-olla ka desinfitseerijaga — nimekirja põhjustest, mis käte niigi õrna nahka rikuvad, võiks jätkata lõpmatuseni. Enneta probleemi ja pista kotti kätekreem, mis ei võta palju ruumi, ent leevendab pakitsevat ebameeldivustunnet kohe, kui see tekib. Sama kehtib ka hügieenilise huulepulga puhul, millel peaks SPF olema kindlasti vähemalt 30.

7. Looduslik unerohi

Kui reisid mõnda kaugesse ja eksootilisse paika, mis asub teisel pool maakera ja täiesti teises ajavööndis, saad rutemini reisiväsimusest jagu, kui kasutad magamajäämisel rahustavaid melatoniinipreparaate, mida doseerid vastavalt apteekri soovitusele. Looduselikke unerohtusid, mis kahju asemel tervisele hoopis kasu toovad, on ulatuslikus valikus — leia vaid endale sobiv.

8. Kuivšampoon

Juuste pesemine, kuivatamine, sirgendamine ja lokitamine röövib iga naise elust aastaid. Puhkusel olles tahad sa aga võimalikult palju ringi liikuda, näha ja kogeda ning vähemasti vannitoas veedetud tunde saad kokku hoida sellega, kui kahel juhul kolmest pihustad kiharatele kuivšampooni ja oledki valmis jälle uksest välja lendlema.

9. Akupank

See tunne, kui õige olulisemal hetkel viskab telefon pildi tasku...Appi! Tavaliselt on sul vaja just siis leida Google Mapsi abil tee tundmatu linna tänavate rägastikus või teha selfie mõne ilusa vaate taustal. Lahenduseks on väike ja mugav akupank, millega saad kohe telefoni tagasi elule tuua, ilma et peaksid otsima pubidest-baaridest-suveniiriputkadest pistikupesa, mis ei pruugi sinu laadijaga üldse ühildudagi.

10. Näomask, kaelapadi ja kõrvatropid

Kokkupanduna võtavad näomask, kaelapadi ja kõrvatropid väga vähe ruumi, kuid päästavad sind ebameeldivast olukorrast, kus pead tukastama keset lennukimüra ja häirivat päeva- või lambivalgust, pea vastu kõva seina või naabri õlga. Tõmba selle asemel silmile näiteks stiilne Ööloom, puhu täis väike kaelapadi ning pista kõrva kvaliteetsed kõrvatropid (mitte need, mida vahel lennukis jagatakse ja mis kuhugi ei kõlba).

LISANÕUANNE: Mine reisile alati tühjema kohvriga. Nii saad kindel olla, et juurde soetatud asjade jaoks ruumi jagub. Muidugi võid sa kohapeal ka kohvreid juurde osta, aga see tähendab omakorda võimalikke lisanduvaid lennujaamatasusid. Head puhkamist!

Jaga
Kommentaarid