Noored jälgivad hoolega, mida õpetajad kannavad. Kui seljas on midagi ilusat, siis ei olda ka komplimentidega kitsid. „Nad on hästi tähelepanelikud ja annavad tagasidet,” ütlevad Ristiku põhikooli õpetaja Triin Heinsalu (vasakul) ja direktor Katrin Luhaäär.

„Koolirõivaste puhul vaatan seda, et peab saama end liigutada,” sõnab logopeed-õpetaja Triin Heinsalu. „Armastan küll väga kleite, aga esimese klassi õpilastega pead olema võimeline näiteks lastele näitama, kuidas jänes liigub ja hüppab,” selgitab ta. Algklasside õpetaja peab saama kõike teha, ka maas istuda.

Pärnu Silueti moepoe ja festivali IN August korraldatud moeetendus „Mood kõnnib tänaval” andis inspiratsiooni ka õpetajatele, kes Eesti disaini armastavad. Ellen Richardi must pükstükk näeb välja šikk ja lubab vabalt liikuda.

Tööle tulles ei tohiks õpetaja kunagi selga panna näiteks lühikesi pükse või maikasärki – paljad õlad ja avar dekoltee on välistatud. Loomulikult peab ka üldine välimus olema puhas ja hoolitsetud.

Oksana Tanditi virsikukarva ruuduline kostüüm on õpetajale justkui loodud, sobides selga nii kooli kui ka õhtuseks pidulikuks kontserdiks. Eriti moodne on kostüüm kokku sobitada tennistega.

Kui soovitakse kanda mugavaid jalanõusid, tenniseid ja ketse, siis loomulikult on need lubatud. Tuleb ju õpetajal peaaegu terve päev jalgadel veeta.

Noortepärane ja tšill: Marati dressipluus on moekalt mugav, sobides nii mehele kui ka naisele.