Pöördumisel tekkinud küsimusi on erinevaid, peamiselt siiski akneprobleemid, tundlik nahk, sobivate toodete leidmine ja nende kasutamine. Korrapärane enda eest hoolitsemine on igale naisele vajalik rituaal, hoolitsetud naine on kaunis nii sees kui välispidiselt.

2. Mis on praegu suurimad trendid ja tulevikuideed, mis selles valdkonnas pead tõstnud? Mis on minevikku vajumas?

Paljud aastakümned on kortsude vastu võideldud naha niisutamisega. Strukturaalse aluskihi tegelik pinguldamine on võimalikuks saanud tänu retinoidide kasutuselevõtmisel, nende ühendite kategooria mõjub kortsude vastu tõhusalt aga tihti toob kaasa nahaärritusi. Tänapäeval loob peptiidide tehnoloogia pingul naha ilma retinoidide ärrituseta.

Merevetikatest saadud biopeptiidi kasutamine seerumites ja kreemides annab otsekohe nahka pinguldava efekti ja pikaajalisel kasutamisel pakub kollageenikiududele kaitset ja stimuleerib rakkude taastekkimist. Süvamerest pärit bakterid, millel on võimasad ravi ja taastusomadused, aitavad fibrioplastidel uueneda ja samuti aitab kaasa naha taastumisele.

Kliendid on väga teadlikud tänapäeva kosmeetikatoodete osas, teatakse küsida ja jälgitakse koostisaineid, enamasti soovitakse siiski looduslikke tooteid, et vältida kehale liigset kunstlikke ainete jääknähte.

Kiire elutempo jaoks leitatud kangasmaskid on täielik aja- ja elupäästja, sest antud lahendus peidab spetsiaalse kanga näol endas kõik vajalikud toitvad, trimmivad ja näonaha ilmet parandavaid aineid.

Anu Transtok: Repechage merevetikal põhinev kosmeetika on leiutanud igale näonaha tüübile kangasmaskid – tundlikule näonahle, pigmentatsiooni vähendamiseks, trimmiv jne.

3. Mida ei tohiks kindlasti iluprotseduuril enam kasutada, mis on olnud väga populaarne? Mis on nende ainete/võtete ohud?

Tugevad happekoorimised naha uuendamiseks on olnud huviäratav teema paljude klientide seas. Arvatakse, et saavutavad uue ja sileda naha, aga tihti on tekkinud happehoolduste tagajärjel pigmentatsiooni ebaühtlus ja ülitundlik nahk. Koos kosmeetikuga tuleks välja valida igale näonaha tüübile sobiv näonaha hooldusprogramm, ehk vältida seda, et tullakse hooldusesse ilma teadmata, mida näonahk tegelikult vajab.

On palju erinevaid programme naha uuendamiseks ilma seda sügavalt kahjustamata.

4. Kuidas sügise tulekuks oma nahka ette valmistada?

Peale suve vajab nahk rohkem niisutust, ja ühtlustada päikesest tekkinud pigmentatsioonilaike. Kui klient hooldab igapäevaselt oma näonahka, siis on nahk rahulolev ja kaitstud dehüdratsiooni eest. See annab jällegi hea enesetunde ja seesmise rahulolu.

Soovitame vähemalt kord nädalas teha näonahale sobivat maski ning kasutada seeärel toitvat seerumit ja näokreemi. Kindlasti pöörata tähelepanu ka silmapiirkonnale mis on näonaha kõige õrnem ning vajab rohkem niisutust.

5. Mida soovitad noorusliku naha säilimiseks?

Terve ja nooruslik nahk on harmoonias kogu meie sisemise tundemaailmaga ja toitumisega. Toitu tervislikult, ole positiivse ja heatahtliku mõtlemisega, treeni keha ja armasta ennast! Külasta kosmeetikut üks kord kuus ning kasuta kosmeetiku soovitusel õigeid tooted koduseks hoolduseks nii hommikul ja õhtul – nii saavutadki ilusa ja hooldatud näonaha.

Kõik väärivad ilusat ja tervet näonahka.

Grete Transtok, New York’i kosmeetikakuninganna Lydia Sarfati ja Anu Transtok.