Hoidu

1. Tepitud suured esemed. Suured vatijoped on küll moes, aga pisikese inimesena võid sinna sisse kergelt ära kaduda, seega jälgi, et sa ei näeks välja nagu kohev suletekk, mille alt pisike peake välja piilub.

2. Liiga palju volange. Volangid on küll kaunid ja naiselikud, aga lühema kasvu puhul kehtib ütlus, et vähem on parem. Kui volang kaunistab üksnes kleidi või seeliku alläärt, on see kindlasti kaunim kui ohtralt lainetav kangakuhil.

Blogija Merilin Taimre kannab Lindexi sügis- ja talvekollektsioonist pärit värvirohket kleiti, mis koos nahatooni stiletodega muudab ta mõned sentimeetrid pikemaks.

3. Kottis püksid. Lohvakad ja vabalt hoidvad kottis püksid võivad puusadele lisada seda, mida seal tegelikult ei ole. Pigem tasuks neist hoiduda.

4. Keebid. Keep näeb paljude naiste seljas välja šikk ja suurepärane, aga pisemat kasvu daami võib see enda alla hoopis ära matta. Seega panusta kehas istuvatesse või pihta rõhutavatesse mantlitesse.

5. Lohvakad kleidid. Mõni aeg tagasi oli moes kanda kellukese kujuga suuri kleite, mille alla mõnusalt ära uppuda. Pisikest kasvu saleda naise muudab selline kleit suureks, andes talle nii mõnegi kilo juurde. Eelista hoopis figuuri rõhutavaid lõikeid.

Moodsale ja liikuva elustiiliga naisele mõeldud augustikollektsioonist leiab ka roostekarva esemeid. Näiteks see nahkne alla põlve ulatuv seelik on ideaalne kaaslane nii argipäeval kui ka peoõhtul.

6. Suured käekotid. See võib küll moes olla, aga pisikese naise käevangus ei pruugi suur käekott komplimente tuua. Vali selle asemel aksessuaariks käekott, mida kaunistab kandiline konkreetne kuju või lehmaketi suurune õlakett, mis rippuva koti trendikaks muudab.

Kanna

1. Pikad sirge ­säärega püksid. Kui oled teksa-armastaja, siis vali pika ja ­sirge säärega püksid, mis muudavad jalad hoobilt pikemaks. Kõrge värvel, mille vahele on särk torgatud, on samuti hea lisa.

2. Nahast materjalid. Nahkne materjal on selle sügistalve suur trend, mis on igaühe seljas peen. Alla põlve ulatuv kleit, mantel või seelik annab kenasti ka pikkust juurde.

Blogija Liisa Kušnir mõjub lühikeses nahktagis ja pikas tumedas kleidis daamilikult ja trendikalt, üllatades põnevate detailidega nagu näiteks läbi­kumavad nööridega saapad.

3. Suled. Kui glamuur on südamelähedane, siis võiks volangide asemel vaadata hoopis kergelt hõljuvate sulgede poole. Selle stiili kiidaks heaks ka „Seksi ja linna” tegelaskuju Carrie Bradshaw.

4. Hästiistuvad mantlid. Puhvis jopede ja keepide asemel soovitan väikest kasvu naistel vaadata pikemate ja klassikaliste trentšmantlite poole, mis on vööga piha ümbert kokku tõmmatud.

Stilist Svetlana Agurejeva kannab H&M Studio sügis- ja talvekollektsiooni šikki musta mantlit, mis teeb visuaalselt pikemaks ja saledamaks.

5. Puhvis käised. 1980-ndate stiilis puhvkäised on praegu moemaailma suured lemmikud – need on tükk maad naiselikumad kui ranged suurte patšokkidega pintsakud.

6. Pükstükid. Sel aastal rokkinud töömehestiilis pükstükid sobivad ideaalselt ka väikest kasvu kaunitaridele. Tugevast kangast materjal hoiab hästi ja kaitseb ka sügisilmade eest.

Graafiline disainer Helene Vetik mõjub tume­sinises töömehestiilis pükstükis mugavalt ja igapäevaselt.

7. Pikad seelikud. Alla põlve ulatuv seelik annab välimusele sihvakust ja on sügistalvisel hooajal trendikas valik. Kanna seda koos kõrge säärega saabastega ja oled veelgi pikem.

8. Pealest jalatallani sama toon. See kaval stiilinipp sobib suurepäraselt ka väikest kasvu naistele, andes neile visuaalselt pikema ilme.

9. Pükskostüümid. See on trend, mis ei näita vaibumise märke ja sobib nii pikkadele, lühikestele kui ka vormikatele daamidele. Naudi ja kanna mõnuga!