Sinu isiklik suurim saavutus?

Töiste saavutuste peale mõeldes rõõmustan ma muidugi, et olen teinud bändi, mille plaate on ostetud sadu tuhandeid või et olen osa Eesti kõige vaadatuma telesaate meeskonnast. Samas lõpuks trumpab need asjad üle üle ikkagi see, et olen enda ümber leidnud hulga häid ja inspireerivaid inimesi, kelle seltsis on lust oma elu elada ja asju ajada. Niiet "minu inimesed" on vist ikkagi see suurim saavutus.

Millised on sinu edu saladused?

Ma ise arvan, et üks olulisemaid asju, kui tahad elus ükskõik millises valdkonnas edu saavutada, on oskus inimestega läbi saada. Meil kõigil on egod, mis tahavad teinekord jonni ajada, aga üksi on ikkagi keeruline, kui mitte võimatu kaugele jõuda. Sestap on vaja oskust kompromisse leida ja rahulikku meelt säilitada, et suhted ümbritsevatega oleksid head. Ja ma ei peagi siin silmas ainult tööalaseid olukordi, vaid täpselt sama kehtib ka lähisuhetes.

Kuidas jõuda tippu?

Ma arvan, et paljusid neid, kes on omal alal tippu jõudnud, seob see, et nad on oma rida ajanud nö põledes, pakatades entusiasmist ja kirest selle vastu, mida nad teevad. Hulga lihtsam on ju kaugele purjetada, kui sul on õhin sees. See tagab selle, et sa viitsid teinekord pikki töötunde teha, olla vahel söömata-joomata ja elada mingi hetk ainult oma eesmärgi nimel. Ma usun, et suur ja keskendunud töö viib sihile, aga sellega ei tohi muidugi ka liiale minna. Kui oled oma eesmärgi kinni püüdnud, siis on oluline jälle tasakaal paika saada, sest muidu viib see esialgne "kasulik" põlemine hoopis läbipõlemiseni.

Ivo Nikkolo 25 X Piret Järvis-Milder