Milline on eluterve pohhuisti salamaailm?

"Proovi nüüd aru saada, et selle raamatu mõte ei ole luua üleliidulisi pohhuistide klubisid. See, et kõik käivad ringi ja "pohhui" siia ja "pohhui" sinna ei aita kedagi. Kui sinu sõbrad teaksid, kui kergelt sa kõike võtad, kui savi sul paljudest asjadest on, kui väga sa ei viitsi mõttetute asjadega pead vaevata, tühiste asjade pärast muretseda, ühe või teise jaburduse pärast emotsionaalselt endast välja minna või viibida seltskondades, kus sa ei taha viibida, siis nad peaksid sind hoolimatuks! Tundetuks! Südametuks!" selgitab Tom enda raamatu sõnumi tagamaad.

"Eluterve pohhuist ei ole südametu! Ta ei võta tühiseid asju liialt südamesse just seepärast, et ta hoolib oma südamest. Seega ei ole vaja sul kellelegi rääkida, et sul on savi! Sa ikkagi aitad kui saad! Sa ikkagi kuulad inimese ära ja kui jutt muutub tüütuks, siis vahetad teemat. Sa ei ülba. Sa ei ole ebaviisakas. Sa hoolid teiste heaolust AGA sa lihtsalt ei lase kõikvõimalikel asjadel, olukordadel, uudistel, inimestel ja juhtumistel end tasakaalust välja viia!" kirjeldab Tom enda nägemust ja tunnetust tõelisest elutervest pohhuistist.

Kuidas siis eluterve pohhuist mõtleb?

  • Laps sai matemaatikas kahe. (Suva, oli mis oli, proovime nüüd veidi rohkem mataga tegeleda, ma ei pea end seepärast halvasti tundma.)
  • Auto ei käivitu ja pean kohtumisele sõitma! (Suva. Ma võtan Uberi ja käin ära. Pärast viin auto parandusse. Ma ei pea end selle pärast halvasti tundma.)
  • Eluterve pohhuist käitub alati nõnda, et teised ei saaks aru, et tal on paljudest asjadest lihtsalt täiesti savi. Teised tunnevad lihtsalt tema kergust ja head energiat, mis tuleb sellest, et ta ei võta elu liiga tõsiselt.