Stilist Karolin Kuusik: sel hooajal tulevad tagasi platvormtallad ning neljakandiline nina, need on kõige värskeimad trendid. Kuid endiselt on kuumad kauboisaapad, klassikalised terava ninaga stilettod, efektsed õrnad rihmikud, aga ka roomiktallaga rohmakamad saapad ja kingad. Ja tossud! Need ei lähe ka veel kuhugi.

Disainer Piret Ilves: otsige ülesse kunagise menubändi Spice Girls fotod ja misiganes neil jalas on, ongi hetkel moes. Ehk siis Victoria stiletodest Mel C tossude ja Geri jaburaimate platvormsaabasteni. Minimalismi armastajana tooksin veel välja plokk-kontsaga lahtise kanna ja varbaga slip on kingad.

Disainer Merle Lõhmus: praegu on õhus kõige rohkem 70ndate, 80ndate ja 90ndate võnkeid, seega ka paljud tolle ajastu jalanõud on taas pildil, kuid oluliselt mahlakamas kastmes. Ägedust pakuvad kindlasti erinevad suvised hübriid-sandaalid, mis kõrgust ja mahtu koguvad. Ise ma neid ei eelista, aga ägedad on kindlasti.

Milline kontsakõrgus ja -kuju on moes?

Stilist Karis Kuusk: hooaja lemmikuks on tömbi ninaga saapad ja kingad või pealt rihma või pandlaga kingad, kontsa kõrgus pigem madalam ja mugavam, umbes viis cm. Ise eelistan ikka pikka peenikest kontsa, aga kõik oleneb kogu riietusest.

Piret Ilves: igas kõrguses plokk-konts, 8-10 sentimeetrine tikk-konts ja loomulikult kitten heel.

Karolin Kuusik: platvormtald igas kõrguses (ka väga kõrgena) on moes. Kuid nii terava kui ka neljakandilise ninaga kingad on tihti peenikese ja üsna madala või keskmise kõrgusega kontsaga.

Millised on su enda selle hooaja lemmikuimad jalanõud?

Piret Ilves: sain viimaseks sünnipäevaks Alexander McQueeni oversized tennised. Need saavad olema kindlad lemmikud. Pole kahtlustki.

Karolin Kuusik: mu lemmikud on madala roomiktallaga saapad ja Vansid.

Merle Lõhmus: olen hästi teadlik tarbija, ostan harva ja kannan kaua. Jätkuvalt pole tüdinenud eelmisel kevadel Londonist soetatud värviküllastest Steve Maddeni sneakersitest. Need lihtsalt sobivad iga mu riideeseme ja ka tujuga.

Karis Kuusk: Ketsid, ikka ketsid.

Juba 14. märtsil on põhjust moekad kontsakingad jalga tõmmata, sest Tartu Kaubamaja Moesaavutaja üritusel toimub heategevuslik kontsajooks, mida veab Kelly Sildaru. Parimaid jooksjaid ootavad auhinnad. Vaata täpsemat infot ja pane end kirja www.tartukaubamaja.ee