Just nõnda kirjeldab Helen stseeni, millega algaks kuju­teldav film tema elust. “Ma võiks selle alguses vabalt 34aastane olla. Ei saa öelda, et ma ei tahaks enam kunagi 15 olla, aga siis oli kõik veel ees – praegu olen palju paremas kohas.”

Tõsi, Helen on õnnelikult abielus, kasvatab kolme poega ning otsustas üle kümne aasta taas tõsisemalt laulmisega tegelema hakata. Juunis ilmus tema teine singel – suve­vaibiga puusa­nõksutaja “Peegel­pildis” – ning peagi on oodata ka maagilist kolmandat.

Olgugi et tüdrukutebändi Nexus aegadest on möödas terve igavik, pole Helen justkui vanemaks jää­nud. Tal on jalas kerge platvorm­tallaga san­daalid, liibukatest inspi­reeritud lühikesed püksid ning lenduri­jakk, mille intensiivsed värvid sulanduvad kangal tervikuks nagu ilus akvarel­lmaal. Julge ja efektne, kuid kõik need toonid kahvatuvad Heleni vahetute naeru­pahvakute ja kiirguva muretuse taustal. Ta sobib suvega. Nagu tema muusikagi.

Uljalt nooruslik, küpselt kindla­meelne

“Millal siis veel?” vastab Helen, kui uurin, miks just nüüd oli õige aeg mikker taas kätte haarata. “Kui ootaksin veel kümme aastat, et midagi uut teha, siis oleksid šansid õnnes­tumiseks ehk väiksemad ja küsimusi stiilis “mis sul nüüd hakkas?” kindlasti rohkem.”

Seni hoidis lauljat tagasi hirm üksinda tegutsemise ees. Kui aga oli selge, et ainus valik on astuda lavale omapäi, tuli võimalusest kinni haarata või loobuda. “Olen muidugi üksi esinenud, aga mulle meeldib, kui laval on ka teisi, kellele toetuda.” Praegu on Heleni mõttekaaslased ja loomingulised partnerid produt­sendid Rob Montes ja Jason Huner – koostöö näib viljakas, sest lühikese aja jooksul on valmimas juba kolmas singel...

Jaga
Kommentaarid