Hing tahab, et sinu teadlikkus areneks

Kuidas teha vahet, kas see, keda kuulad rääkimas on sinu ego või hing? “Rhiame toob sellest väga hea näite,” kirjutab Kreet Rosin-Pindmaa oma raamatus. “Kujutle, et härra ego ja proua hing elavad sama katuse all (sinu kehas). Selles majas on vaid üks telefon, mille vahendusel on võimalik saada ühendust ühe või teisega. Kuna härra ego on kontrollifriik, siis haarab ta esimesena telefonitoru, kui kuuleb telefonihelinat (st kui sina helistad rääkimaks proua hingega). Härra ego annab endast kõik, et proua hing mitte mingil juhul telefonile ei vastaks. Härra ego on lausa nii suur trikivend, et moondab oma häält, panemaks sind uskuma, nagu suhtleksid proua hingega. Kuid õppides üha enam märkama härra ego trikke, lased end neist aina vähem eksitada.”

Kreet kirjutab, et ühe teooria kohaselt hing mitte ei räägi, vaid annab sulle märku õige tundega või toob sulle sisemise teadmise. Hing paneb sind tegema asju, millel loogikast lähtuvalt (st egoistlikust vaatenurgast) ei pruugi mõnikord olla mitte mingit mõtet.

Üks oluline erinevus on ka see, et ego soovib alati, et sa kas midagi teeksid või tegemata jätaksid. Tema on see, kes paneb sind ütlema (häälega või mõttes): „Ma tahan rohkem raha”,”Ma ei taha olla haige”, „Ma ei taha elada üksi”, „Ma tahan, et mind tähele pandaks” jne. Oma tahtmise ja vajaduste kaudu on ego klammerdunud tulemustesse. Kuid hing ei taha mitte midagi. Tal ei ole mingeid ootusi ning ta ei ole klammerdunud tulemustesse. Hing on huvitatud kogemusest ning sinu teadlikkuse arengust, et mõistaksid oma tõelist olemust.

Ego tahab kõike kohe ja kiiresti

“Lisaks sellele, et ego pidevalt tahab midagi, tahab ta seda ka kiiresti – et kõik soovitu ilmneks nüüd ja kohe, veel paremini kui eile,” selgitab Kreet, et ego elab surelikus reaalsuses ning tema arusaama kohaselt on aeg piiratud. Tema paneb sind tahtma teha võimalikult palju asju lühikese aja jooksul, kuna kardab võimalusi maha magada. Seevastu hing elab lõputus käesolevas hetkes ning on surematu.

“Seega iga kord, kui märkad eneses soovi kiirustada otsuse tegemisega, peatu kohe ning võta aega mõtisklemiseks. Ainult ego kõrvale jättes on sul võimalik väljendada oma tõelist olemust. Seega, mida sa valid – kas ego või hinge sõnumite järgimise?” küsib Kreet.

Mõni inimene on hädas sellega, et ta sisimas muudkui kahtleb, kas ta on ikka ühenduses oma hingega või mitte. Tema ratsionaalne meel kipub segama väidetega „ Kas üldse on võimalik olla ühenduses oma hingega? Kas on võimalik saada hingelt sõnumeid? Kas ma mõtlen selle välja? Või on see mu soovunelm?” jne. Siit leiad mõned märgid, mis aitavad sul aimu saada, kas sinuni jõudvad sõnumid pärinevad sinu hingelt.

Märgid, et sõnumid tulevad hingelt:

· Hinge poolt saadetud ideed ja lahendused kerkivad rahulikult.

· Hinge poolt saadetud ideed ja lahendused toimivad, kui neid ellu viid.

· Sinu hing juhatab sind samm-sammu haaval – nii saad õppida ja oma pühendumist väljendada.

· Kui saadetud info muudab sind tagasihoidlikumaks, armastavamaks, harmoonilisemaks, siis tuleb see sinu hingelt.

· Kui see vabastab sind valust ja kannatusest, siis tuleb see sinu hingelt.

· Kui see parandab sinu võimet mõista teisi inimesi, siis tuleb see sinu hingelt.

Märgid, et sõnumid ei tule hingelt:

· Kui idee või mõttega kaasneb tugev negatiivse varjundiga emotsioon või uhkeldamistunne, siis ei ole tegu hinge poolt saadetud infoga.

· Kui sind ahvatletakse raha, võimu või seksiga, siis ei ole tegu hinge poolt saadetud infoga.

· Kui sinu vaba tahe seatakse ohtu või kui sulle soovitatakse asju, mis ei tundu õiged, siis ei ole tegu hinge poolt saadetud infoga.

· Kui ütled endale millegi kohta „ma peaksin seda tegema, kuigi eriti ei soovi”, siis ilmselt ei ole tegu hinge poolt saadetud infoga. Näiteks kui sinu senine töökoht on end ammu ammendanud ning lähed tööle vastikustundega, sest sa ütled endale „ma peaksin seal edasi töötama, kuna see tagab mulle piisavalt suure sissetuleku,” siis ei tule see info sinu hingelt.

“Palun ära lase end piirata minu toodud juhenditest saamaks ühendust hingega või suhtlemaks temaga. Need on vaid mõned võimalikud näited,” kirjutab Kreet Rosin-Pindmaa, kes soovitab ka mediteerimisele läheneda loominguliselt.

Kreet Rosin