Näitusel olevaid universume seovad omavahel värvid ning ebamaised vormid. Viirastused sellest eksootilisest maailmast kasvasid välja taaskasutatud papptorudest. Selles paradiisiaias koonduvad imetabased olendid ja terendused — planeedil Maa afektidena mõjuvad imed kaugetest galaktikatest, mis praeguses keerulises olukorras tunduvad kättesaamatute unistustena.

Viru Keskus võõrustab eksperimentaalvormi näitust juba teist korda. Möödunud aastal alguse saanud koostöö üle Eesti Kunstiakadeemiaga on Viru Keskuse turundus- ja kommunikatsioonijuhil Kristel Sooarul väga hea meel: “Meil on Viru Keskusega hea meel aidata kaasa jätkusuutliku disaini sündimisele. Oleme tänulikud, et meil on võimalus toetada EKA moetudengeid ning näidata nende tugeva ekspordipotentsiaaliga huvitavaid disainilahendusi laiemale publikule,” ütles Sooaru.

Liis Kalda peakatted

Liis Kalda peakatted

Esmakordselt jõudis lõpule ka Viru x EKA Young Design Export Program, mis aitab koos rahvusvahelise kogemusega õppejõudude ja ekspertidega tugevdada disaini ekspordivõimekust. Programmi läbinud ja sellelt auhinnastipendiumi noppinud peakatete vormimisega tegelev Liis Kalda oli eile koos kaastudengitega näitusel oma brändi tutvustamas.

“Oli tore näha, et külastajate hulgas oli nii neid, kes olid varem Instagramis oma lemmikkübarale juba silma peale pannud ja said nüüd päriselus näha ja tellimusegi sisse anda, kui ka neid, kes nägid taolisi kübaraid esimest korda ja käisid elevusega peegli ees proovimas,” võttis noor moelooja Liis Kalda oma esimese päeva muljed kokku.

Täna avatud näitus on külastajatele tasuta ja jääb avatuks 28. veebruarini, mille järel saab fotodega tutvuda keskuse teisel korrusel 30. aprillini.