Tulin esimest korda Eestisse aastal 2004, vaatama Eesti-Šotimaa jalgpallimängu, mille Šotimaa võitis 1 : 0. Armusin siinsesse riiki ja inimestesse ning otsustasin pool aastat hiljem siia kolida.

Milline on teie elukutse?

Mul on keskkonnateemadega tegelev ettevõte. Tegelen õlileketega üle kogu maailma.

Kui teadlikud on eestlased teie arvates tervisega seotud teemadest? Kui palju inimesed Eestis oma tervisele tähelepanu pööravad?

Igas vanuses naised on väga teadlikud oma tervisest ja teavad, kui oluline on iseenda eest hoolitseda. Vanemad mehed on veidi teistsugused. Isegi kui neil jalg otsast ära kukuks, tõrguksid nad abi palumast. Nooremad meesterahvad hoolitsevad iseenda eest rohkem.

Millised on teie tervisekäitumise nipid ehk kuidas hoolitsete igapäevaselt oma tervise eest?

Käin vähemalt kolm korda päevas koeraga jalutamas.

Milline on teie suhtumine erinevatesse ravimtaimedesse ja looduse kasutamisse oma tervise hüvanguks?

Nagu Eestis, on ka Šotimaal rohkelt ravimtaimi. Ent meile õpetatakse juba maast madalast, et metsasaadusi ei tohi katsuda, sest meie metsades Šotimaal on ka mitmeid ohtlikke taimi ja seeni. Seega üldiselt me ei kasuta neid erinevalt Eestimaa inimestest.

Millised on Šotimaal enam levinud ravimtaimed või loodusest pärit taimed, mida ravimisel või rahvameditsiinis kasutatakse?

Me tavatseme kasutada paljudes oma toidulisandites kanarbikku. Kõige levinum ravimeetod on aga hot toddy, mis aitab leevendada külmetust. Tuleb kuumutada viski, mesi ja kanarbik ning siis juua seda nii kuumalt kui võimalik. Töötab imehästi.

Milline on teie lemmik Chaga Healthi eliksiir? Kas mäletate esimest korda, kui Chaga eliksiiri maitsesite?

Minu esimene lemmik oli mustasõstramaitseline Chaga. Alustasin Chaga kasutamist mõned kuud tagasi. Nüüd alustan igat päeva Chaga tervisešotiga.

Milline on teie arvamus Chaga Healthi eliksiiridest?

Mida vanemaks saad, seda olulisem on oma tervise eest hoolt kanda. Turul on mitmeid toidulisandeid ja kui aus olla, siis enamik neist pole just suurem asi. Meil, šotlastel, on Eesti ja eestlastega väga palju ühist — ennekõike must huumorimeel. On aga üks asi, milles oleme justkui erinevatelt planeetidelt — ravimtaimede kasutamine. Ma olin algselt Chaga suhtes väga skeptiline, aga olles seda nüüd kasutanud, olen märganud, et ma ei väsi enam nii kiiresti ära. Chagat on väga lihtne võtta ja see on meeldiva maitsega. Olen nüüdsest Chaga usku.

Jaga
Kommentaarid