Seda ei ole lihtne teha keskkonnas, kus sina olukorda ei kontrolli, aga võid alati omalt poolt pakkuda, et läheksite ja ostaksite näiteks teed või kohvi.

On tehtud uuring, kus osales inimene, kellele teised pidid andma hinnanguid ja osalejatele anti kätte kas jäävesi või kohv. Need, kes hoidsid käes kohvi, hindasid oma vastas olevat inimest soojemaks ja toredamaks suhtlejaks kui need, kellel oli käes jäävesi.

Proovi rääkida kõrgema hääletooniga

Jah, see küll eeldab rääkimist, aga kui pead kellelegi muljet avaldama, siis vaikuses on seda raske teha. Kui juba räägite, jälgi oma hääletooni. On selgunud, et inimesed, kes kasutavad rääkides kõrgemat hääletooni, tunduvad teistele meeldivamad. Kindlasti ära aja seda segamini kriiskava hääletooniga.

Riietu stiilselt

Kui sa pead kellelegi endast hea mulje jätma, tasub mõelda, mida selga paned. Proovi mõelda kastist välja, alati ei ole kõige turvalisem valik kõige stiilsem.

Välimus ei ole kõige olulisem, aga inimestele jääb siiski esmamulje meelde.

Proovi näha välja enesekindel ja energiline

Kui tundud teise inimese jaoks väsinud ja passiivne ning kui tegu on esmakohtumisega, on asi üpris halb. Näiteks, kui tegu on töövestlusega ja sa mõjud igava ning väsinuna, siis tõenäoliselt ei ole sa värbaja esimene valik, isegi siis, kui sul on ette näidata oluline paber. Tänapäeva maailmas loevad isiksuseomadused ja suhtlemisoskus väga palju.

Jäljenda inimest, kellega koos oled

Seda tegevust nimetatakse peegeldamiseks, ehk kui tunned end temaga olles juba veidike mugavamalt, proovi vaikselt jäljendada tema kehakeelt või mõningaid sõnu, mida talle meeldib kasutada. Ära tee seda liigselt, muidu on ka imelik, aga mõnel ajahetkel võid teda sellega positiivselt üllatada.

Veeda aega nende inimeste läheduses, keda proovid enda poole võita

Igas olukorras see ei toimi, aga kui sul on mõni tuttav, kes on omakorda tuttav kellegagi, kellele sina tahaksid rohkem meeldida või sooviksid temaga suhtlema hakata, siis proovi temaga koos aega veeta. Võid nii muuseas sõbrannaga kohtudes mainida, et ehk kutsuks ta ka oma tuttava kaasa. Mida rohkem te niisama aega koos veedate, seda suurem on tõenäosus, et leiate varsti ka ühise keele.

Puuduta oma vestluspartnerit

Praegusel ajal seda veel teha ei soovitaks, aga üldtuntud reegel on, et inimesed vajavad ja soovivad kehalist kontakti. Hea viis näidata, et toetad oma vestluspartnerit, on panna talle käsi korraks õlale, kui ta räägib näiteks millestki, mis on tema jaoks raske. Või tervita teda sooja käepigistuse või väikese kallistusega. Kinnised inimesed on kahjuks vähem meeldivamad.

Naerata

Mõtle korra ise mõne üldiselt morni inimese peale ja tunneta, mis emotsioonid sind valdavad. Pigem ärevad ja negatiivsed, kas pole? Naeratus on kõige lihtsam ja universaalsem viis, et kellelegi meeldida ja tema süda võita. Jälgi ainult, et see ei oleks võlts!

Lase vestluspartneril endast rääkida

Peaaegu kõik inimesed armastavad endast rääkida ja kui sul on vaja kellelegi muljet avaldada, siis kuula tähelepanelikult ja küsi küsimusi. Kui näitad välja, et tunned tema vastu siiralt huvi, hakkad vajalikule inimesele väga kiiresti meeldima. Me kõik vajame tunnet, et meid kuulatakse ja et meie eraelu läheb teistele korda.

Allikas: Ifl Science

Jaga
Kommentaarid