Ehkki abiellumiseks ei ole parimat aega ega vanust, on tõestatud, et inimaju areneb täielikult välja alles 27. eluaastaks. Ja samuti ei ole hea mõelda abiellumise peale, kui suudad vaevalt iseennastki rahaliselt ülal pidada. Seega tasub ära oodata, et aju oleks täielikult välja arenenud ja pangakontol kindel tagala.

Tead, kes sa oled

Oled sa kindel, et tead täpselt, kuidas reageerid rasketes olukordades? Mida teed ja kuidas käitud, kui kõik ei lähe täpselt nii, nagu sina soovid? Kas oskad kompromisse teha? Kõikidele nendele küsimustele on vaja vastused leida enne abiellumist. Muidu tekivad tülid kergesti ja võid avastada, et oled ise süüdi oma abielu lagunemises.

Te mõistate teineteise armastuse keeli

Väidetavalt eksisteerib viis armastuse keelt, neist on pikemalt kirjutanud Gary Chapman raamatus „Armastuse viis keelt”. Nendeks on tunnustussõnad, kvaliteetaeg, kingituste saamine, teenimiskunst ja füüsilise puudutuse keel. On väga oluline, et oleksid kursis enda ja partneri armastuse keelega, sest vaid nii saate teineteisele pakkuda seda, mida teine tõepoolest vajab,

Suudad konflikte lahendada ja mõistlikult argumenteerida

Kui teie suhtes on pidevalt draamad ja tülid, mis jäävad õhku rippuma, te ei suuda lahendusi leida või üks teist „plahvatab” tülitsemise ajal, ei ole te kahjuks abieluks valmis. Konfliktide lahendamine ei ole oskus, mis tekiks iseenesest ja kui sul see hetkel puudub, tegele sellega, mitte valgest kleidist unistamisega.

Olete ühel nõul kolme teemaga — raha, religioon ja seks

Ehkki suur osa eestlastest on ateistid, on siiski oluline religioonist rääkida, et kallima uskumused ei tuleks sulle üllatusena. Sama lugu on raha- ja seksiteemadega. Kuidas suhtud raha kulutamisesse ja kogumisse sina ning kuidas tema? Milline on lugu sekseluga, kas te leiate nendes teemades üldse ühise keele?

Olete koos kogenud tõuse ja mõõnu

Te olete juba piisavalt kaua koos olnud, et lahendada ära mõned suuremad tülid ja olete saanud rõõmustada ühiste elusaavutuste üle. Kui teil ei ole suuri ja erilisi hetki veel olnud, või vastupidi, te ei ole koos üle elanud midagi kohutavat, ei ole mõistlik abiellumisega kiirustada. Sa ei tea ju veel, kuidas teine pool (või sa ise) sellises olukorras reageerid.

Te olete teineteisega täiesti ausad

See tähendab, et te teate teineteise kohta enam-vähem kõike. Läbi on arutatud lapsepõlvetraumad, sügavad saladused, unistused, suured prohmakad… Ja te aktsepteerite seda kõike. Sa võtad oma kallimat sellisena nagu ta on ja tema samamoodi. Te ei tunne vajadust üksteise puhul midagi muuta.

Te olete mõlemad suhte nimel vaeva näinud

Kui see vastab teie puhul tõele, olete abiellumiseks valmis. Kui aga sinu hinge närib kahtlus, et sina oled palju pingutanud ja andnud enda poolt kõik, et teie suhe toimiks ning kallim ei ole samaväärselt vastanud, tekib mõttekoht. Kas ta on ikkagi sinu jaoks õige? Kui ta praegu ei ole teie suhte jaoks pingutanud, kuidas sa saad loota, et ta hakkab seda peale abiellumist tegema? Tema jääb ju ikka samaks inimeseks, mis siis, et nüüd oleksite abielus.

Allikas: The Zoe Report