Avara lõikega siid armastab ihu, see on tunne nagu oleks alasti aga samas eriti šikilt riides. Värsked kaftanid kannavad endas hipi-vaibi sidudes pastelsed mustrid häbitute neoonvärvidega. Lisaks on moekollektsioonis daamide soovile vastu tulles ka V-kaelusega lõiked. Kõigi suurimaks rõõmus on kleidid endiselt varustatud taskutega.

Tanel Veenre VENUS

Kangad voogavad taaskord unikaalsete mustritega, olles prinditud Suurbritannia mainekamas trükimajas. Tanel Veenre lähtub siidrõivaste tootmisel zero waste ehk nullkulu kontseptsioonist: “Me ei telli materjali kunagi lihtsalt meetriga — kõik trükitud detailid on täpselt tootmisprotsessi alguses välja arvestatud. Värvilised mustrimängud jõuavad siidile läbi digitaalse kangatrüki, mis on hetkel kõige keskkonnasõbralikum tehnoloogia kanga töötlemiseks.”


VENUS BELA — graveeritud kividega kõrvaehted, millega saad teha head ka Läänemerele

Uut siidkollektsiooni on kaunistamas muinasjutuline 12-st mudelist koosnev “Venus Bela” ehteseeria, kus hõbedast teokarbile annavad hinge merekarbikujulised ehtekivid. BELA on Taneli austusavaldus looduse ja kevade ilule. “"Venus Bela” on ood poolvääriskividele, mis graveeritud ühekaupa minu näidiste järgi. Selles seerias on juugendlikku ilu, mis mind alati mõjutanud,” sõnab ehtekunstnik.

Venus Bela hõbedetailid on 3D prinditud Eestis eetilisest hõbedast. Kollektsiooni vääristavad ehtekivid on Tanel Veenre jooniste järgi valmistatud Indias, kus on aastasadu vana kivide töötlemise traditsioon. Taneli sõnul on käsigraveering ainus viis, et saavutada lõpptulemus, kus merekarp peegeldub värvilistes poolvääriskivides. ““Bela” teokarbi-kujulised kivid on käsitsi graveeritud — nõnda valmistatud kive kohtab muidu vaid kõrgmoe ehetes, kuna iga kivi voolimine on erakordselt ajamahukas”.

Tanel Veenre Venus Bela

2021. aasta kevadel tähistas Tanel Veenre oma esimest aastat heategevuslikul teekonnal. Venus Bela seeria toob nende poolt toetatavate organisatsioonide sekka Eestimaa Looduse Fondi. Meresinistes toonides ehtekividega Venus Bela kõrvarõngaste müügitulust annetatakse 20% Eestimaa Looduse Fondile, et võidelda Läänemere kaitsmise eest.

BELA seeria seisab hea ka keeleõppe eest, sest selle 12 mudeli nimed tähendavad “ilus” 12 eri keeles: mooi, belle, bonita, hermosa, jamila, karivaya, illos, kaunis, smuk, schön, bellissima ja panemorfo. Seeria nimi ”Bela” tuleb aga esperanto keelest.

Venus Bela ehted püüdis fotosilma abil kinni Julia Shashkina. Tanel räägib koostööst ühe Eesti eripärasema fotograafiga: “Julia Shashkina tundlik silm näeb maailma üsna sarnaselt mulle endale — raugelt, rahulikult, romantiliselt. Seepärast on mul lihtne usaldada Julia fotosilma, mis suudab luua maailm, kuhu uidata oma melanhoolsematel hetkedel.”

Värske valik suvetoonides kõrvamarju

Lisaks Venus hõbeseeriale ja siidist kollektsioonile, saab suvise värskenduse ka legendaarsete Kõrvamarjade valik. Uued marjad tõotavad tulla tõeline suve müügihitt. “Uute kõrvamarjadega katsetasin erinevaid troopilisi vastandvärvide kombosid,” kirjeldab Veenre. “Sidruni kollane koralliga, laimi roheline hibiskuse roosaga … tõelised suvised õitepommid!”

Taneli südameasjaks on olnud värvide toomine tänavale. “Ma olen jälginud, kuidas aastatega on eesti naiste värvi-eelistused muutunud. Kui kõrvamarjade esimeste aastate hitid olid sinakasrohelised looduse toonid, siis möödunud aasta topis troonisid kõige eredamad tsitruse toonid,” räägib ta. “Väga vinge, kuidas eesti naised on aastatega julgemaks muutunud ja vikerkaare maaletoojatena on vast meil ka selles oma roll.”

Aldo Järvsoo suvine kollektsioon toob tähed taevast maa peale

Aldo jätkab armastatud neopreen-materjalist sportlike pusadega, millele sel korral on maandunud metalselt helklevad taevatähed. Pusade toonid on malbelt magusad — maasikakreemist mustikajäätiseni, tähtede jäine metall lisamas teravust.

Aldo Järvsoo uus kollektsioon

Neopreen-pusad sobivad suurepäraselt jahedatel suveõhtutel sädeleva öötaeva all tantsimiseks kuniks saabub päikesetõus.

Praktilistele pusadele sekundeerivad kollektsioonis diagonaal-lõikelised maani siidkleidid, vormilt lihtsad ja keha hellitavad, värvidest lavendlitoonid, sidruni sorbett, printsessi-roosast neoonroosa teknoni.

INFO
Visuaalid:

Fotograaf: Julia Shashkina

Videokunstnik: Lui´s Braula Reis

AD: Tanel Veenre

AD assistent: Mark Dorfmann

Juuksed: Külliki ja Katri (Aili Puss Education)

Meik: Maret Ubaleht

Modellid: Anne Mari (AL Models), Agata (ICON)

Tänusõnad BLRT’le ja Noblessnerile ning Ann Virkusele.