Ta kinnitab, et inimeste jaoks on mõte oma hambaharja jagamisest tülgastav, aga kõrvaklappide jagamisest niimoodi ei mõelda. Kui ühel jagajatest peaks olema kõrvas infektsioon, võib see kõrvaklapi jagamise tõttu levida ka teisele inimesele.

Kõrvakanalis tekkivat infektsiooni nimetatakse väliseks keskkõrvapõletikuks ja tegemist on nahainfektsiooniga. Kõrvaklapi küljes, mida korralikult ei puhastata, on baktereid ja kõrvavaiku ning kui jagajal on infektsioon, annab ta osa sellest kõrvaklapi kaudu ka oma kallimale või sõbrale.

Samuti võib kõrvas tekkida infektsioon, kui inimene lükkab kõrvaklapi endale nii jõuliselt või sügavale kõrva, et kõrva sisemus saab veidi kahjustada. „Kõrvakanali nahk asub sügaval ja seal on soe, ehk see on viljakas pinnas nii bakterite kui seente jaoks,” tuletab dr Chandraskhar meelde.

Isegi kui sa oled täiesti veendunud, et ei sinul ega su kaaslasel ei ole kõrvas infektsiooni, tasub kõrvaklapid siiski ainult iseendale kuulamiseks hoida. Kui sa neid ei puhasta, annad sa oma kõrvavaiku teisele inimesele edasi ja see mõte küll eriti romantiline ei ole, või mis?

Jaga
Kommentaarid