Pandeemia alguses kasutasid paljud inimesed alkoholi tarvitamist kui viisi, et igapäevaste probleemide eest põgeneda ja stressi leevendada. Kui aeg-ajalt on see täiesti normaalne, siis igapäevaselt see ilmselgelt mõistlik ei ole.

Seega, kui loed seda ja mõtled, et soovid edaspidi vähem tarvitada, siis siin on seitse nõksu, millest võib abi olla:

1. Pane paika iganädalane limiit

Kõlab loogiliselt, aga kui sa selle reaalselt kirja paned ja päriselt jälgid, kui mitu klaasikest veini või kokteili sa nädala jooksul ära jood, paned selle kirja ka, näed selgelt, kui palju sa tegelikult tarbid. Iga kord, kui sa seda limiiti ei ületa, hellita end millegi pisikese või suurega.

2. Muuda oma vein spritziks

Selle asemel, et juua ära terve klaasitäis veini, sega seda mulliveega. Saad samasuguse naudingu, aga tarbid poole vähem alkoholi.

3. Ütle see kõva häälega välja

Ära varja oma sõprade eest, et plaanid edaspidi vähem juua, vaid ütle see välja, et nemad saaksid sulle meelde tuletada, kui oled rajalt kõrvale astumas. Kes teab, ehk mõni neist hoopis liitub sinuga ja vähendab ka tarvitatavaid koguseid?

4. Vähenda kodust alkoholitarvitamist

Üksinda kodus joomine on pisut kurb ja ka riskantne tegevus, mis võib viia suurema probleemini. Kui tarvitad alkoholi, tee seda seltskonnas või restoranis einestades, sest sel juhul tekib tunne justkui oleksid selle tubli käitumise eest ära teeninud.

5. Joo vett vahele

Alkoholi tarvitamise ajal on veejoomine ülimalt tähtis, mistõttu võta iga klaasikese alkohoolse joogi vahele klaasike vett. Tunned end järgmisel päeval paremini ja ilmselt tarbid nii ka vähem alkoholi.

6. Eelista mõnda alkoholivaba alternatiivi

Poodidest leiab mitmeid alkoholivabasid tooteid, mis maitsevad hästi, aga võimaldavad sul end ikka hästi tunda. Avasta erinevaid maitseid ja leia enda lemmik.

7. Vii mõtted mõne muu tegevusega alkoholist eemale

Kui sul tekib soov juua ära purk õlle või klaasike veini, leia mõni tegevus, mis aitab sul selle soovi unustada, näiteks kiire jalutuskäik või kümme kükki. Alguses on see raskem, aga ühel hetkel oled endale tänulik ja loodetavasti vajad alkoholi järjest vähem.

Allikas: Poosh

Jaga
Kommentaarid