Vaata ka 40-sekundilist videoklippi juhtunust:

“President Emmanuel Macron suudab suurepäraselt organiseerida suuri kliimakohtumisi, aga reaalsuses toetab ta suurte Prantsuse ettevõtete, eriti LVMH tegevust,” kommenteeris Extinction Rebellioni esindaja ajakirjale NYLON. “Meid ei saa lollitada ning me nõuame kohest ja võimsat tegutsemist.”

“Maailma suurim luksustoodete grupeering loob trende, täidab avaliku ruumi reklaamidega ja inspireerib inimesi ületarbima, ka neid, kes ei saa selliseid tooteid endale lubada,” lisas Youth For Climate’i esindaja.

“Aastast aastasse toodab moetööstus aina rohkem. Seda ei vähendata piisavalt kiiresti ning kasvuhoonegaaside hulk jätkab järgmistel aastatel tõusmist,” kommenteeris ka Les Amis de la Terre esindaja Alma Dufour.

Sarnane juhtum leidis 2020. aasta septembris aset ka Diori moeetenduse ajal, kui ootamatu külaline saabus moeetendusele sildiga “We are all fashion victims” (eesti keeles “me oleme kõik moe ohvrid“ — toim). Ja tõepoolest, kui moenädala ajal ei toimu ühtegi meeleavaldust, kas see on üldse moenädal?