Sünnimärgi eemaldamine on ohtlik – jah või ei?

Väga sageli tekitavad muret sünnimärgid ehk neevused. Need asuvad tihtipeale kohtades, kus põhjustavad ebamugavust igapäevaeluga seotud toimingutes – näiteks hõõruvad nende vastu riided, need jäävad ette raseerimisel, juukselõikusel või massaažis. Sünnimärki vigastades on aga oht, et sinna tekib põletik. “Enamikul juhtudel saab sünnimärgid ja muud ebamugavust tekitavad nahamoodustised lihtsasti kirurgiliselt eemaldada, mis on ohutu, valutu ega jäta isegi armi,” selgitab Niine Nahakliiniku asutaja ja kirurg dr Marianne Niin. Kuna sünnimärgid võivad tekkida kõikjale üle keha, siis levinud on ka otsus lasta eemaldada sünnimärk just esteetilisel põhjusel näo, kaela ja dekoltee piirkonnast. Olles rahul oma peegelpildiga, kasvab ka enesehinnang ja rahulolu iseendaga.

Mügarikud ja kahtlased punnid on kapseldunud rasv.

Lisaks sünnimärkidele võib naha peal või all olla veel teisigi moodustisi – mõned neist on kaasasündinud, mõned tekivad elu jooksul. Nahaalustest kasvajatest on kõige sagedasemad lipoomid ehk rasvkasvajad, mis on silmaga nähtavad ja tunduvad katsudes justkui nahaalused mügarikud. Valu need ei tekita, küll aga riivavad silma. Lisaks sellele võivad lipoomid elu jooksul suureneda.

Levinud mure on ka ateroom ehk rasunäärme ummistus. Peale vaadates võib see meenutada väga suurt vistrikku. Tegelikkuses on tegu tsüstja moodustisega nahaaluskoes, mis esineb sagedamini pea, kaela ning selja piirkonnas. “Kindlasti ei tohiks ateroome tühjaks pigistada ega muul moel neid traumeerida. Parim lahendus on pisikirurgiline operatsioon, mille käigus eemaldatakse kapsel koos selles sisalduva põletikulise massiga,” selgitab dr Niin.

Pisikirurgia erakliinikus – kiire ja taskukohane.

Üks põhjus, miks üha enam inimesi pöördub oma nahamuredega erameditsiini poole, on see, et tavasüsteemis on järjekorrad pikad. Kui tegu pole millegi eluohtlikuga, siis võib tavaarsti vastuvõtule pääseda isegi alles aasta pärast. “Erakliinikust saab abi kiiresti ja see on ka väga mugav – võib kas või lõunapausi ajal ära käia, et lõpuks vabaneda ebamugavast nahamurest või aastaid häirinud iluveast. Eelnevalt ei ole vaja isegi eraldi konsultatsiooni tulla, sest enne protseduuri arst vaatab alati üle ja konsulteerib,” julgustab Niine Nahakliiniku pea- ja kaelakirurg dr Indrek Mikomägi.

“Kõik esteetilise pisikirurgia protseduurid tehakse kohaliku tuimestusega. Protseduur ei kesta kauem kui tund ja samuti ei ole see valulik,” selgitab dr Mikomägi. Paljudel võib olla eelarvamus, et erakliinikus on kõik protseduurid väga kallid, ent pisikirurgilised operatsioonid ei maksa tegelikkuses üldse palju, kuna need on lihtsasti tehtavad, ei võta kaua aega ega vaja üldnarkoosi. Niine Nahakliinikus on aga soovi korral võimalik naha- ja iluprotseduuride eest tasuda ka osamaksetega – järelmaksu pakub kliiniku koostööpartner
Inbank.

Niine Nahakliinik asub Kotka Tervisemajas.

Tutvu teenustega SIIN.

Jaga
Kommentaarid