Siiski, viimasel ajal on nahktagide kandmine muutunud populaarsemaks ka sealsete naiste seas ning seda peale hetke, mil Kimi õde Kim Yo Jong nahkse trentškotiga avalikkuse ette ilmus, vahendab Insider.

"Nahkjakke hakati nägema kui võimu sümboleid," avaldas üks anonüümseks jääda sooviv allikas. Seetõttu hakkasid rõivamüüjad importima sünteetilisi nahkjakke, mis on koopiad Kimi garderoobis leiduvatest jakkidest. "Nüüd noored mehed protesteerivad, öeldes, et ostsid mantlid oma raha eest ja pole mingit põhjust neid neilt ära võtta." Politsei aga selle väitega ei nõustu, sest valitsus on selgelt öelnud, kes võib nahkjakke kanda ja kes mitte.

Radio Free Asia andmetel on Põhja-Koreas ehtsast nahast toodete ostmine väga kallis. Veisenahast mantlid maksavad ca 34 USA dollarit, sünteetilised aga umbes pool sellest. Lääne inimese jaoks võib see küll soodsana paista, aga Lõuna-Korea väljaande JoongAng Daily kirjutas 2018. aastal, et keskmine põhjakorealane teenib põhisissetulekuna ca 4 USA dollarit. Sellele lisanduvad boonused, mis tähendab, et keskmine inimene teenib seal aastas kuni 201 USA dollarit. Seega, ehtsast nahast jakk on seal luksusese, mille peale tuleb kulutada kahe kuu palk.

Teise anonüümse allika sõnul on nahktagid olnud Põhja-Koreas populaarsed juba mõnda aega, eriti peale seda, kui Lõuna-Korea näitleja Jang Dong-gun neid varastel 2000ndatel kandis. "See oli aeg, kui Lõuna-Korea filmid hakkasid suuremates linnades levima," ütles ta Radio Free Asiale.