Teie silmad teevad iga päev väga pingelist tööd. Te loete, juhite autot, töötate arvutiga või vaatate televiisorit. Pole mingit kahtlust, et silmad ja nägemine on teie igapäevaelus väga olulised. Seega on oluline teada, et nii ümbritseva keskkonna mõjul kui ka vanusega nägemine muutub, kuna silmalihased nõrgenevad ja silmaläätsed jäigastuvad. Selleks, et säilitada hea nägemine võimalikult kauaks, on vaja ka silmade eest hoolt kanda – teha aeg-ajalt silmaharjutusi, vaadata horisonti, aga varustada neid ka vajalike vitamiinide, mineraalide ja taimeekstraktidega.

Kas teadsite, et silmade võime fookustada teravat ja selget pilti võib halveneda, kui silmadel on puudus mõningatest toitainetest. Paljud tunnevad seda, kui loevad hämaras valguses, juhivad öösel autot või püüavad niiti nõelasilmast läbi ajada.

Millised vitamiinid ja taimeekstraktid on silmade jaoks olulised?

Silmade tervist saad toetada ka teadliku ja mitmekesise toitumisega, mis peaks sisaldama mõõdukas koguses küllastumata rasvhappeid, vitamiine ja mineraalaineid. Seega jälgi kindlasti, et sinu toidus oleks esindatud sellised toitained nagu oomega-3-rasvhapped, luteiin, beetakaroteen ja zeaksantiin.

Tihtipeale ei ole võimalik kõiki vajalikke aineid toidust kätte saada, siis tulevad appi selleks spetsiaalselt välja töötatud toidulisandid.

Originaalsed Rootsi kapslid NEW NORDIC Blue Berry Omega sisaldavad silmadele kasulikku mustika- ja silmarohuekstrakti. Blue Berry Omega 3 kapslite tootmises kasutatakse looduslikult kasvavate mustikate (Vaccinium myrtillus) ekstrakti. Rootsis looduslikult kasvavaid mustikaid hinnatakse eriti kõrgelt neis leiduvate bioloogiliselt aktiivsete ainete tõttu.

Mustika kasulikkust nägemisele täheldati juba II maailmasõja ajal, kui Briti piloodid osalesid öistel õhurünnakutel!

Lisaks sisaldavad Blue Berry Omega 3 kapslid ka luteiini, mida leidub silma kollatähnis maakulas, see annab meie silma võrkkestas asuvale kollatähnile tema värvuse ja nime. Luteiin kaitseb silmi ka kahjuliku UV-kiirguse eest, aeglustades kollatähni kärbumist, ja aitab säilitada head nägemist, eriti hämaras.

Oomega-3-rasvhapped on äärmiselt vajalikud meie nägemise normaalseks arenguks ja nägemisteravuse säilitamiseks. Samuti on oomega-3-rasvhapete suureks plussiks kuivade silmade ärahoidmine või sümptomite leevendamine. Tootes sisalduv A-vitamiin, tsink ja vask aitavad hoida normaalset nägemist. A-vitamiinil on täita võtmeroll silmas asuvas molekulis, mis reageerib valgusele. A-vitamiin mängib olulist rolli ka vanusega seotud kollatähni degeneratsiooni ennetamises, mis on peamiseks nägemiskao põhjuseks eakate hulgas. Ühtlasi aitab A-vitamiin ennetada ja ravida kuiva silma sündroomi.

Vastavalt uutele Eesti toitumis- ja liikumissoovitustele on lastele vanuses 10-13 soovitatud suurendada A-vitamiini hulka organismis. Uuenduse põhjus on tingitud tänapäeva elustiilist: nimelt suurendab laste intensiivne arvuti ja nutiseadmete kasutus igapäevast koormust silmadele. Samuti on uus soovitus seotud varem algava puberteedieaga.

Hea füüsiline vorm

Samuti sõltub silmade tervis sinu füüsilisest vormist. Ebatervislik toitumine ja vähene liikumine viivad kaalutõusu ja rasvumiseni, mis suurendab riski ülekaaluga seonduvatesse haigustesse jäämisse.

Leia enale ja lähedastele sobivad vitamiinid ka teiste Blue Berry toodete hulgast:

Blue Berry tooted sobivad igas vanuses inimestele ja on saadaval kodulehel www.newnordic.ee ning hästi varustatud apteekides üle Eesti!

Toidulisand! Tähtis on ka mitmekülgne ja tasakaalustatud toitumine.

Jaga
Kommentaarid