Seejärel võtab moeteatepulga üle trendikäsud minevikku jätnud Althea by Thea Pilvet-Martinson. Disainer pöörab esmajoones tähelepanu kvaliteedile, lõigete ja mudelite heale istuvusele ning detailide läbimõtestatusele. Althea hoiab alles väärtusi, mis on ajatud ja samas ilmestatakse igat järgnevat hooaega uute detailide või vormimängudega.

Donna Nordica esitleb moenädalal värsket kollektsiooni Suveöö. “Tegime kollektsiooni, mis pühendatud meie oma Eesti suvele ja üritustele, mis defineerivad meid just eestlastena, kus läbivad teemad on jaanipäev, sume suveöö ja pidu meie südames ning hakkasime kleite edasi tegema.” Donna Nordica loodab, et „Suveöö“ kollektsiooni kleidid toovad naiste hinge ilu ja meeltesse rõõmu, kui oma pere või sõprade ringiga viibitakse suvel koos, tähistatakse kooli lõpetamist või vanaema juubelit, jalutatakse mererannas kallimaga või otsitakse sõnajalaõit.

Perit Muuga viib aga uue kollektsiooniga Pöörane Dimensioon hoopis pöörastele pidudele. Eesti diskobändide kummalised kostüümid, liiga madala värvliga püksid ja pisut paljast naba. Spordirõivastest inspireeritud detailid ja kosmilised futuristlikud jooned segunevad naiselike Aasia mõjutustega. Kollektsioon pakatab detailidest. Aktsenti lisavad tepingud, efektsed roomiklukud, sportlikud pandlad, lehvivad paelad, värvilised kandid ja jaapani nöörkinnised. Kangavalikus domineerivad hüpnotiseerivad geomeetriliste retromustritega trikotaažid, erksad monokroomsed kostüümikangad, elegantsed geishade ja koi kaladega puuvillad koos õrna läikega jaapani lillemustritega.

Siret Design toob Tallinn Fashion Weeki moelavale ajatu kollektsiooni, mis on rikastatud pärtikandite ja sära lummusega. “Dirty Martini kollektsioon on minu lähenemine modernsele õhturiietusele. Rõivad on klassikalised ja väga lihtsasti olemasoleva garderoobiga sobituvad. Kõikidel esemetel on erinevad graafilised pärltikandid ja vinüül-litritega tikitud pinnad, mis on tõeliselt heaks ülevaateks sellest, kui värske ja samas ajatu võib pärltikand olla,” tutvustab disainer Siret Esko kollektsiooni tagamaad. Üleni must-valge kollektsioon on inspireeritud meeste smokingutest, sigarisalongidest ja klassikalisest õhtusest riietusest. Üleni valged ja mustad komplektid on kõik kaunistatud graafiliste pärltikanditega, mis püüavad valgust ja säravad salapäraselt.

Esimesele päevale annab piduliku finaali Mammu Couture, viies külastajad värske kõrgmoe kollektsiooniga unistuste maale, kus elavad haldjad, armastus ning jumalannad nagu on seda iga naine. “Lava katavad meie endi loodud mustritega pastelsed, suurejoonelised, detailidest pakatavad kleidid. Oskuslikult käsitööna valminud rõivastele on artisanid Indias tikkinud koguni sadu tunde,” avab disainer Maria Tammeorg kollektsiooni sündimise tagamaid.

Kõik moenädalal osalevad disainerid annavad omal moel panuse ka Ukraina toetuseks.

Piletid on saadaval Piletitasku keskkonnas SIIN.

Tallinn Fashion Weeki programm:

Neljapäev 07.04, Kultuurikatel

18.00 Karl Joonas Alamaa, Lisette Sivard, Andreas Kübar
Althea by Thea Pilvet-Martinson
19.30 Donna Nordica, Perit Muuga
21.00 Siret Design, Mammu Couture

Reede 08.04, Kultuurikatel

18.00 Hannes Rüütel, Marilin Sikkal
19.30 Brand NO.8, Alexanderling
21.00 Riina Põldroos, Ketlin Bachmann, Aldo Järvsoo

Reede 08.04, Ultima Thule Galerii

20.00 Amanjeda by Katrin Kuldma