1. Melatoniini võib kasutada pidevalt

Kuigi paljudes riikides on melatoniin apteegis vabamüügis, siis tohib seda vaid lühiajaliselt kasutada. Kuna keha toodab melatoniini ise ka, siis pikaajaline kasutamine võib lõppeda sellega, et keha asub melatoniini vähem tootma. See omakorda tähendab, et kui lõpetad melatoniini kasutamise, vaevled pisut aega samuti unevaeguste käes, kuni keha taas ise asub melatoniini normaalses koguses tootma.

2. Melatoniin aitab sügavamalt magada

Tegelikult on melatoniin abiks eelkõige loomuliku unerežiimi juurutamiseks. Pole tõendeid, et see tagab ka sügavama une, seega kui kipud varahommikuti vähkrema ja ärkama, võib sama mure sind ka melatoniini tarbides tavada.

3. Melatoniini võib suurtes kogustes tarbida

Melatoniini soovitatakse siiski tarbida korraga pool kuni üks milligramm. Kui tarbid seda kõvasti rohkem, tasub rääkida perearstiga. Tavaliselt peaks juba väike kogus melatoniini aitama kiiremini uinuda. Ehk on tarvis sul hoopis retseptiravimit.

4. Melatoniinin pole kõrvaltoimeid

Kuigi keha toodab melatoniini ka ise, siis seda juurde võttes ei saa välistada kõrvalmõjusid. Kuna tegemist on hormooniga, siis pikaajalisel tarbimisel võib keha asuda ise vähem melatoniini tootma. Lisaks võib melatoniin tekitada peavalu ja kerget iiveldust.

Allikas: MindBodyGreen