Ole avameelne

Inimesed, keda ei saa usaldada, on sageli salapärased ja kipuvad oma vigu pisendama (seda vähemalt oma mõtetes). Inimesed, keda saab usaldada, on aga meelega läbipaistvad ning seda nii selles, kuidas nad otsuseid vastu võtavad, mida nad eduks peavad, kuidas projekte läbi viivad jne. Samasugune läbipaistvus kehtib nende puhul ka siis, kui nad vabandavad. Nad jagavad ausalt, mis juhtus ja milline oli nende roll selles.

Kõlab küll hirmuäratavalt, aga kui oled aus, on teised inimesed sulle selle eest tänulikud ja annavad sageli ka päriselt andeks.

Anna endast parim, et päriselt muutuda

Paljud inimesed vabandavad, aga ei muuda oma käitumist. Sul pole võimalik rääkida end välja probleemist, mille sa oma käitumisega ise põhjustasid. Sa saad vaid oma käitumisega end sellest välja rabeleda. Kui soovid, et keegi sinu vabandust usuks, pead ka enda käitumist muutma.

Võimalik, et pead pakkuma välja mõne viisi tehtu heastamiseks. See ei pruugi alati olla rahaline väljaminek, vaid hoopis vabandamine nende inimeste ees, keda sinu viga kõige rohkem mõjutas. Võta oma tegude eest vastutus ja mõista, et aeg-ajalt tuleb lihtsalt tunnistada, et oled eksinud.

Allikas: Inc.com

Jaga
Kommentaarid