Karolin
Karolin Kuusik, moe- ja ilutoimetaja

Merihobud saavad uue elupaiga

Mul on alati olnud pehmelt väljendudes nõrkus T-särkide vastu. See, et mul neid palju on, ei takista uusi juurde ostmast, kusjuures kapis leidub nii meeste S- ja M-suuruses eksemplare kui ka naiste avara lõikega särgikesi. Just seetõttu rõõmustas mind ka uudis ehtekunstnik Tanel Veenre T-särgi kollektsioonist. Värvilistel särkidel ilutsevad ehtemaailmast tuttavad merihobukesed, särgid ise aga on käsitsi värvitud ja Eestis õmmeldud.

Tiiu
Tiiu Suvi, toimetaja

Intiimne ja avalik

Igatsev ja kõikeunustav, kasin ja prassiv… Hollandi multimeediakunstnik Saskia Boddeke näitus “Sex and the Sea” avab meile meremeeste elu. Räsitud voodil istudes saab vaadata veerandtunnist dokki merel töötavate inimeste ihadest ja nende ilmsikssaamisest. Välja on pandud laevade käilakujud – ainsad naised pardal – ning kummalise sisuga kohvrid, laeva­mudelid ja videod kala­parvede vahel veerlevatest kehadest; kalli­graafilised kirjad ja kulunud pudelites saadetised. Avameelne ja lummav näitus on Lennusadamas avatud kuni 19. jaanuarini 2020.

Krõõt
Krõõt Tarkmeel, fotograaf

Oo, bambus, mu bambus!

Viimased välisreisid veidi liiga kuuma õhutemperatuuriga riikidesse on mind pööranud täiesti bambuseusku. Bambuskangas on nahale pehme, hingab, reguleerib niiskust ja tagab seetõttu märgatavalt inimlikuma olemise. Arvestatav osa minu bambusrõivaist pärineb kodumaise brändi Eerin loomingust. Sügise hakul on nende kollektsioon täienenud mitme nii jahedamasse kui ka soojemasse kliimasse sobiva ägeda rõivaeseme võrra. Piilu eerin.ee või mine neile Balti jaama turu poekesse külla!

Mari-Liis
Mari-Liis Helvik, peatoimetaja

Pilgud Kaile!

Umami resto avatakse taas – lõpuks ometi! Restorani uueks asukohaks on Noblessneris asuv Kai kunstikeskus, mis ootab külla alates 20. septembrist. Üle 100aastases muinsuskaitsealuses hoones asub ka kaasaegse kunsti galerii, kinosaal ja rendilaudadega ühiskontor. Muide, Umamile ja veel mitmele söögikohale lisaks avatakse seal ka Baltikumi suurim Jaapani restoran. Vaata: kai.center.

Elis
Elis Svistunova, kujundaja

Kaktusekool

Alati on tervitatav midagi uut õppida, aga septembris lausa kohustuslik. Kui päris kooliminek tundub liiga mastaapne plaan, miks mitte õppida mõnda uut keelt või oskust? Või alustada mõne väiksema ülesandega – näiteks teha selgeks isutav uus retsept! Kinkisin emale hiljuti jalgratta, ta hakkab nüüd tasapisi sellega sõitmist õppima. Mina aga avastasin, et kaktust on võimalik süüa, ja õpin ära selle valmistamise, abiks Youtube’i retseptid. Konserveeritud kaktuselehed leiad piprapoest pipar.ee.

Gerda
Gerda Miller, ilutoimetaja

Tuult tiibadesse

Meie oma kaanestaar, moe­maailmas tuntud Roberta Einer esitleb 13.09 Lon­don Fashion Weeki raames uut kollektsiooni. Kui kohale minna ei õnnestu, saad show’le kaasa elada interneti vahendusel: londonfashionweek.co.uk/live. Kollektsiooni valmimist võid aga jälgida Instagramis (@robertaeiner).

Britt
Britt Paju, köögitoimetaja

Tšilli koos Bradi ja Angelinaga

Brad Pitti ja Angelina Joliega ühes seltskonnas viibimine on raskendatud mitmel põhjusel, sh see, et nad enam abielus pole. Ent nende Lõuna-Prantsusmaal asuvas Miravali lossis valminud veini saab endale soojadel septembriõhtutel lubada küll. Kaubamaja toidumaailmaski saadaval olev vein on kuiv, roosa ja kerge, mõnusa mineraalsuse ja puuviljase iseloomuga, sobides hästi just taimetoitude ja mereandide kõrvale. Muide, Miravalis toimus ka Angelina ja Bradi laulatus ning varem asus seal stuudio, kus nii Sting kui ka Deep Purple on oma kuulsaid palu linti laulnud.

Kelly

Kelly Kipper, vanemtoimetaja

Õudselt head friikad

Kadrioru pargi veerel asub tippkokk Andrei Lesmenti (jah, seesama mees, kes tõi meieni kiirelt legendiks saanud Kaja Pizza) uus söögikoht Old Boy Mary Jane. Mõnusa laid-back-atmosfääriga resto võrgutab vintaažihõngulise helge interjööri ja ägeda menüüga, kus toidud oskuslikult küpsetatud kaheksajalast stiilse burgeri ja särtsakate roheliste pipardeni. Kuna minu suureks nõrkuseks on friikartulid, pean tõdema, et OBMJ friikad panevad endast unelevalt mõtlema veel järgmiselgi päeval.

.

Korraldame koostöös Montoniga muutumismängu, kus saab osaleda – üllatus, üllatus! – koos töökaaslastega. Pane kokku 3–5liikmeline meeskond ja anna oma lahedast tiimist meile teada! Kogu lisainfo leiad: facebook.com/annestiil.

Klaussoni Kommivabrik


Kalamajas asuva Klaussoni Kommivabriku ehk ainulaadse põhjamaise atmosfääriga kodude ehitus on hoogsalt alanud! Ägeda karekteriga korterid paiknevad Kalamaja vanalinnapoolses – rahulikuma ja vähese liiklusega – osas, mille lähedusse jäävad nii meri, südalinn kui ka sadamapiirkond koos linna parimate gurmee- ja meelelahutus­kohtade ning Kultuurikatla tuksetega. Vaata lähemalt endover.ee/klaussoni.

Heategevuslikule õhtusöögile


26. septembril toimub Siidrifarmis heategevuslik õhtusöökLapsed söönuks”, millest saadava tuluga toetatakse Eesti Toidupanka. Menüü ja maitseelamuste eest hoolitsevad Restoran Leib, Noa Peakoka Pool ning hinnatud kokad Joel Ostrat ja Angelica Uudeküll. Sündmusel loovad meeleolu Trad.Attack!, Chalice ja DJ Heidy Purga. Tegemist on 100% heategevusega – toorainest esinejateni! Lisainfo ja piletid: lapsedsoonuks.ee.