1. Näopuhastusseep

„Ei ole kahtlustki, et enamus näopesuseepe on oluliselt nahasõbralikuma ja looduslikuma koostisega, kui need kunagi on olnud,” teab Rouleau, „Kuid kõiki neid häid komponente omavahel seovad lisandid, mis annavad seebile ka selle tahke kuju, on endiselt samad. Ja need ei ole õrnale näonahale kaugeltki parimaks valikuks.” Antud komponentide pH tase jääb 8 ja 10 vahele ning see on oluliselt kõrgem, kui naha loomulik pH, mis on üldiselt 5,5. Kõrgema pH tasemega seebid viivad naha pH tasakaalust välja, muutes selle leeliselisemaks ja kuivatavad nahka.

Olenemata nahatüübist, soovitab kosmeetik valida sulfaadivabu näopesugeele, mis ei vahuta väga palju. „Just see omadus kindlustab, et toode on naha suhtes õrn ja ohutu,” ütleb ta. „Kui nägu on puhas, tuleks sellele kohe kanda niisutavat kreemi, et nahk ei jõuaks vahepeal ära kuivada.”

2. Alkoholilahused

Alkohol ei ole alati suurim kurjajuur kosmeetikamaailmas. „Kindlasti ei peaks sa uut näohooldustoodet valides „alcohol” sõnaga pakendit kohe käest tagasi riiulisse panema,” kommenteerib Rouleau. „Vältima peaks vaid nahka kuivatavat denatureeritud alkoholi (denaturated alcohol), etanooli (ethanol), isopropüülalkoholi (isopropyl alcohol) ja alcohol 40. Tihtilugu peituvad need komponendid just nahapuhastustoodetes ning aknet leevendavates vahendites.”

Nende asemel proovi n-ö heatahtlikke alkohole, mis näonaha kvaliteeti parandavad, nendeks on näiteks tsetüülalkohol (cetyl alcohol) ja stearüülalkohol (stearyl alcohol), mis sobivad isegi kuivale nahale.

3. Happed igapäevahoolduses

„Alfa-hüdroksü- ja beeta-hüdroksühapped nagu glükool- (glycolic acid), piimhape (lactic acid) ja salitsüülhape (salicylic acid) on suurepärased koorijad, mis ühtlustavad nahatooni, siluvad peenemaid kortsukesi ning aitavad ennetada punnide teket. Sellegipoolest tuleks nende kasutamisega piiri pidada,” soovitab Darden. „Ma olen isegi väga suur happefänn, kuid tean, et paljud meist kasutavad neid oma nahahoolduses liiga tihti. Olenevalt nahatüübist ning teistest toodetest, mida iga päev kasutad, peaksid nahka koorima vaid üks-kaks korda nädalas.”

Koorimiste vahel soovitab kosmeetik naha kauni seisukorra tagamiseks kasutada helendava ja siluva toimega retinoolseerumit, mis sobib ka tundlikule, kergesti ärrituvale nahale. Lisaks soodustab retinool uue kollageeni tootmist, parendab naha tekstuuri ja leevendab pigmendilaike.

4. Poore puhastavad ninaplaastrid

Kuigi pooriplaastri ninalt mahatõmbamise protsessis on mingi kirjeldamatu mõnu, ei soovita ilugurud antud meetodit kellelgi harrastada. „Parim viis ummistunud pooride puhastamiseks on ikkagi mehaaniline (ideaalis peaks seda muidugi tegema professionaal),” ütleb Rouleau lisades, et pooriplaaster lihtsalt ei suuda sügavale pooridesse kogunenud õlidest ja mustusest moodustunud ummistusi korralikult eemaldada.

Nende asemel võiksid kasutusse võtta alfa-hüdroksühappeid ja tsinkoksiidi sisaldava seerumi, mis aitab võidelda üleliigse seebumiga.

5. Nahka puhastavad palsamid ja õlid

Paljudele naistele meeldivad tahked puhastuspalsamid ja õlid, mis tunduvad nahal luksuslikult siidised ning tulevad ka meigi eemaldamisega suurepäraselt toime. Siiski ei ole iluprofessionaalid nende vajalikkuses 100% kindlad. „Puhastustoote esmaülesandeks on naha puhastamine mustusest, et sellele etapile järgnev naha niisutamine ning kreemides leiduvate komponentide imendumine oleks veelgi efektiivsem. Mida paljud ei tea, on aga see, et puhastuspalsamid ja -õlid jätavad nahale õhukese õlikihi, mis takistab niisutaja efektiivset tööd,” räägib Rouleau.

Allikas: Who What Wear