Olenemata lõpptulemusest mõjutavad need inimesed sinu otsuseid, vormivad sinu isiksust ja muudavad sinu elukogemused väärtuslikuks. Loe edasi ja saa teada need seitse sõpra, kes sul enne 30ndat eluaastat olema peaksid.

Sotsiaalne liblikas

Sa tead, kellest me räägime – mitte vaid seepärast, et sul on selline sõber, vaid ka seetõttu, et teda tunnevad absoluutselt kõik. Samal ajal kui sina peol snäkilaua juures oled, on see inimene juba tutvumas iga uue inimesega, kes uksest sisse astub. Tegelikult isegi ei loe, kus sa täpsemalt viibid või kui sotsiaalselt end parasjagu tunned, kuna see sõber teab õhtu lõpuks juba teie mõlema eest iga peokülalise nime ja Twitteri kasutajanime.

See inimene kipub olema justkui sild, mis viib omavahel suvalised inimeste grupid kokku ja iga ebamugava vaikushetke kangelane, mis pärast seda kokkusaamist aset leiab. Ta on niivõrd veetlev, et sa tõenäoliselt isegi ei kahtle tema võimes uusi tutvusi luua (ega selles, et ta tõeliselt naudib seda).

Mida sellest sõprusest õppida?

See on juba teada-tuntud fakt, et sinu teadmised on sama olulised kui see, keda sa tunned – sotsiaalne liblikas toetab seda teooriat täielikult. Selle sõprusega on suurima tõenäosusega kaasnenud nii mõnigi boonus (tasuta dringid, tööintervjuu jne.). Sotsiaalsele liblikale meeldib inimestesse investeerida ja selle tulemusena meeldib inimestele teda tunnustada.

Vana sõber

Sellest pole mitte midagi kui sina ja su sõbrad jääte õhtusöögile hiljaks – vana sõber juba teab seda ette ja on restorani helistanud, et teie reserveeringut edasi lükata ning ta on iga sõbra asukoha grupivestluses juba kindlaks teinud. See sõber on samal ajal nii armastusväärne kui ka äärmiselt vastutustundlik. Ta on teie sõpruskonnas kõige vanem ning sa võid talle alati kindel olla. Nii mõneski omaduses meenutab ta sulle sinu ema (ehk ta on tõepoolest sinu kõige lemmikum inimene).

Sa võid põhjuseks pidada lisa aastaid tema tarkuses, kuid see sõber tõepoolest on justkui üliinimene. Tema näiliselt põhjatus käekotis leidub alati kõik eluks vajalik, ta ärkab hommikuti kõigist teistest varem üles, et enne tööd jooksmas käia ning ta võib kõigest kümne minutiga voodist üles tõusta ja sulle järele sõita. Tõenäoliselt sa isegi ei teaks, mida ilma temata teha – see on loogiline, sest ta annab sulle nii kui nii alati nõu.

Mida sellest sõprusest õppida?

Inimesel, kes on öelnud, et vastutustundlikult lõbutsemine ei ole võimalik, pole tõenäoliselt kunagi vana sõpra olnud. See sõprus meenutab sulle boonuseid, mis kaasnevad kontrolli enda kätte võtmisega ja inspireerib sind seda ka ise tegema. Ükskõik, kas ta annab sulle nõu raha säästmiseks või uue auto ostmiseks, vana sõber oskab sulle näidata, mis sul olemas on ja mis sind ees oodata võib.

Täielik vastand

Sul ei ole tõenäoliselt õrna aimugi, kuidas te kaks sõbrad olete (kumbki teist ei seaks seda aga kunagi kahtluse alla). See inimene on sinust igas mõttes erinev. Alates sellest, mida poliitikaküsimustes arvate kuni lemmikfilmide kategooriani. Ainus asi, milles te ühel meelel olete on see, et teil on alati erinev arvamus. Kõigest.

Selles, et suudad suurepäraselt enda täieliku vastandiga läbi saada, on midagi väga erilist. Võib-olla on selleks asjaolu, et peate alati leidma kompromissi või hoidma oma meele igas asjas avatuna. Vaatamata kõigele on see sõber sinu jaoks meeletult huvitav ning te väärtustate teineteise erinevusi, kuna just see muudab teie koosluse niivõrd unikaalseks.

Mida sellest sõprusest õppida?

Oleme individuaalsed inimesed just sel põhjusel, et mitte keegi teine ei ole teise inimesega täpselt sarnane. See sõprus loob sinu uskumustele väljakutsed, toob sinu ellu uusi ideid ja mis kõige tähtsam – aitab sul hinnata neid, kes on sinust erinevad.

Professionaal

See sõber on definitsioon inimesest, kes teab, mida tähendab raske töö – ja ta on selles vägagi hea. Ta töötab tippettevõttes ning tal on ka ülimalt edukas kõrvaltöö. Päeva lõpuks jõuab ta ikkagi sinu sünnipäevapeole.

Jah, tal on igas päevas täpselt sama palju tunde nagu meil kõigil, kuid mingil põhjusel on tema saavutuste nimekiri tunduvalt pikem. Neid viib edasi motivatsioon olla alati parim versioon iseendast ja keeldumine alla anda – nad on perfektne näide sellest, kuidas olla edukas ning samal ajal ka lähedasi suhteid tugevana hoida.

Mida sellest sõprusest õppida?

Sa pole selles maailmas selleks, et lihtsalt olukordadega leppida ning professionaalist sõber on ehtne näide sellest, et see polegi võimalik. Tihtipeale muutume nende inimeste sarnaseks, kellega end ümbritseme ning see sõber mõjutab sind viisil, mis muudab sind kõige ambitsioonikamaks versiooniks iseendast.

Meessoost sõber

Sinu vanemad jumaldavad teda, sinu vend tahab temaga koos jalgpalli vaadata ja sinu sõbrannad sooviksid temaga kohtingule minna. Kuigi kogemused ekskallimatega võivad olla kibedad, on see sõber sinu põhjus uskuda, et maailmas on veel olemas häid kutte – ja sul on lootust kunagi kohata kedagi temasarnast.

Ükskõik, kas ta annab sulle kohtingunõu (sellist nõu, mida sa pead kuulma) või elule uusi väljavaateid (selliseid, mille olemasolust sul polnud aimugi), meessoost sõber seab sulle inimesena väljakutseid ja kaitseb sind kui suur vend.

Mida sellest sõprusest õppida?

Lisaks sellele, et õpid, kui oluline on autol regulaarselt õli vahetada, õpetab selle sõpruse unikaalne dünaamika sulle vastassoo omadustest nii mõndagi – ka seda, kuidas nendele reageerida. Ta mitte ainult ei kohtle sind nii nagu iga mees peaks naisi kohtlema, vaid õpetab ka, miks sa ei peaks mehe puhul grammigi vähemaga leppima.

Sõber, kes viib sind mugavustsoonist välja

Sarnaselt sotsiaalsele liblikale ei taha see sõber olla vaid seal, kus on inimesed, vaid ka seal, kus on pidu. Suurima tõenäosusega on just see sõber vastutav mõnede sinu elu kõige küsitavamate otsuste eest (ja põhjuseks, miks sa neid enam ei tee).

Kuigi mõnede inimeste puhul peetakse seda mööduvaks faasiks, kui ta käib töönädala keskel väljas ja jääb kogu ööks baari, siis selle sõbra puhul tundub see olevat tavaline rutiin. Ta elab hetkes ja tegeleb tagajärgedega hiljem (kuid käib veel enne seda brunchil).

Mida sellest sõprusest õppida?

Elu peab nautima ja see sõber ei lase sul seda kohe kindlasti unustada. Ükskõik, kas temaga veedetud aeg tekitab sinus tõeliselt elava tunde või paneb sind endalt küsima, kuidas tal küll õnnestus sind järgneva hullumeelsusega nõusse saada (või mõlemat korraga), tagasi vaadates armastad sellest iga sekundit.

Sõber, kellega lähevad 30ndaks eluaastaks teed lahku (ja see on okei)

See pole mingi uudis, et sinu 20ndad on täis mõningaid sinu elu parimaid hetki, muutusi ja avastusi, mis jäävad sinuga kogu ülejäänud eluks. Need aastad poleks ilma selle sõbrata pooltki nii ikoonilised. Sõber, kes sõi sinuga ühel sinu elu halvimal päeval külmutatud pitsat ja jõi sinuga sinu parimal päeval veini. Loo konks? Ta ei jää sinuga igaveseks.

Alates sinu kolimisest teise linna (või isegi riiki) kuni tema abielu ja ametikõrgenduseni, on mitu põhjust, miks see sõprus unustuste hõlma vajus. Pole ka ühtki lahendust, kuidas selle sõprussuhte lõppemise valu leevendada.

Mida sellest sõprusest õppida?

Ta oli ühel hetkel inimeseks, kes tunnistas sinu elu kõige märkimisväärsemaid hetki ja elas neid sinuga koos. Kuigi lahti laskmine on keeruline, peitub uskumatu tugevus leppimises, et miski on nüüd lõppenud. Selle sõbra kaotamine mitte ainult ei õpeta sulle, kuidas armastada inimesi kui nad on sinu kõrval, vaid kinnitab ka, kuidas hinnata mälestust ühistest hetkedest, kui need lõppevad.

Allikas: The Every Girl