Igale reisile võtan alati kaasa mobiiltelefoni, dokumendid ja probiootikumid. Alati on kaasas ka parasjagu pooleli olev raamat ja uude sihtkohta lennates seda riiki tutvustav teos.

Minu kõige lemmikum reisikaaslane sõltub reisist. Alati on rõõm reisida koos oma perega – poja ja õepoegadega. Samuti on saanud traditsiooniks minna vähemalt korra aastas puhkusereisile oma parimate sõbrannadega. Tavaliselt tähistame kellegi ümmargust sünnipäeva, aga on tulnud ette ka lustakaid peo- ja kultuurireise.

Kõige kauem olen reisil olnud USAs. Käisin Floridas aastavahetust veetmas – kokku 14 päeva ja ikkagi tundus reis liiga lühike!

Kolm lemmikut iluvidinat, mis on alati minu reisikotis, on huulepalsam – see on lennureisil asendamatu, sest lennukis on õhk väga kuiv ja minu huuled kipuvad pragunema. Alati on olemas ka Chaneli komplekt, milles on koos peitevärv, highlight-kreem ja kreemjas põsepuna, ning miniparfüüm on samuti asendamatu, sest mind peab kogu aeg ümbritsema minu lemmiklõhn.

Kõige koomilisem olukord, mis minuga reisil on juhtunud, oli siis, kui me olime pojaga Dubais puhkusereisil ja lustisime Atlantise veepargis. Mina olin kõige kiirem kõikidest liumägedest ja torudest alla kihutama. Trepist järjekordse veetorni otsa turnides kuulsin, et selja taga hakkas pihta vali itsitamine. Minu laps koos õepojaga näitasid mu tagumiku peale, sest olin oma päevituspüksid auklikuks sõitnud. Õnneks olid püksid küll kahekordsest riidest, aga beež alusriie näis läbi katkise lilla pealmise kihi vägagi palja tagumiku moodi välja!

Kõige ekstravagantsem asi, mida olen reisides teinud, oli küll ekstravagantne, aga minu jaoks ainuõige tegu. Olime sõbrannaga Balil reisil, kus üheks turistide atraktsiooniks on kohviistandused, kus pakutakse maailma kõige kallimat kohvi. Tegu on imearmsate metsloomade luvakite sisikonnast läbi käinud kohviubadest valmistatud kohviga. Mulle tundus äärmiselt ülekohtune, kuidas neid loomi hoiti puuris, kus neid arvatavasti uimastatuna turistidele meelelahutuseks päevad läbi hoitakse. Loomi sunnitakse sööma võimalikult palju kohviube, et hinnalist jooki toota. Vanasti käis ubade kogumine käsitsi metsas, aga nõudluse kasv ja kohvimüüjate ahnus on toonud mängu loomade inetu kohtlemise farmides. Istanduses ringkäiku tehes märkasime puuri, kus imepisike luvakipoeg ahastuses ringi tiirles. Me vaatasime sõbrannaga üksteisele otsa ja ma avasin puuri riivi niipalju, et loom sai vabadusse lipsata. Hiljem taksojuhi käest uurides, kas ümbruskonnas on palju luvakke, saime vastuseks, et neid on siin hulgi. Olen kindel, et pisike luvak leidis tee omaste juurde.

Minu parim ilunipp reisil on laenatud meie kaunilt ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Palolt, kes jagas seda nippi ka Anne & Stiili ajakirja veergudel. Tema soovitab pika lennu puhul kohe magama jääda, mitte lennukitoitu ootama jääda ja kindlasti mitte alkoholiga liialdada. Süüa kõht enne lendu täis ja muidugi soovi korral juua lennu ajal vett. Mina kasutan ka niisutavat näospreid. Tõmmata jalga soojad pika säärega sokid, võtta peale soe pleed ja kuulata oma lemmikmuusikat ning uinuda kõrvaklapid peas. Nii ei sega lennukimootorimüra ega reisijate jutt iluund. Alati võtan kaasa oma nahahoolduse ja meigieemalduse komplekti, kuhu iganes ma ei reisiks, sest vahel võib ka viietärnihotelli vannitoakomplekt tekitada allergiat või ärritust.

Minu unistuste reis on arvatavasti alles ees! Näiteks oleksin valmis purjetama ümber maakera.

Ma lihtsalt pean igal reisil ostma või lunima kohvikust, hotellist või restoranist kaasa tikutopsi, sest mu ema kogub neid. Seda tikutopside kogu alustas juba mu vanaema.

Pariisis olen käinud neli korda. Kõik reisid on olnud tööga seotud, kuid topelt nauditavad, sest ka vabaaja programm on olnud suurepärane. Olen külastanud kuulsate parfüümimajade esindusi ja osalenud eksklusiivkosmeetika esitlustel. Samuti väisanud H&M-i külalisena moenädala raames brändi moeetendust ja teinud intervjuu H&M-i loovnõustaja Ann-Sofie Johanssoniga, kes on ülimalt armas ja inspireeriv persoon. Moeetenduse ajal sain teha pilti koos oma lemmikmodelli Isabeli Fontanaga ja ajada juttu ikoonilise moeajakirjaniku Anna Dello Russoga.

Minu lemmikkohad Pariisis on muuseumid ja näitusesaalid! Viimati külastasin Diori näitust Musée des Arts Décoratifis.

Pariisis on oma võlu igal aastaajal – see linn ei ole kunagi hall ega igav.

Pariisis meeldib mulle kõige rohkem kuulata, kuidas kõlab prantsuse keel kohalike suus, ja jalutada Seine´i kaldal.

Kord tutvusin Pariisis väga meeldiva noormehega popis lounge´is Costes´i hotellis, kuhu tulevad kokku kõik kuulsad ja vaprad. Tuli välja, et tegu on Diori juveelide disaineriga ja ta kutsus mind edasi peole kuulsasse Silencio diskoteeki, kuhu tavaliselt pääseb vaid listi alusel. Kuna olin üksi reisil, lõin põnnama ega läinud kaasa. Hiljem olen seda natuke kahetsenud – kindlasti oleks olnud seal huvitav seltskond.

Pariislannadelt olen õppinud alati stiilne olla – kas koeraga parki jalutama minnes või kohvikus istudes.

Lemmikutest prantslastest tõstaksin esile mõned nn power naised: Marie Curie, Coco Chanel, Édith Piaf, Brigitte Bardot ja Catherine Deneuve.

Pariisis söön võimalikult palju värskelt küpsetatud croissant’e!

Pariisi kõige paremini iseloomustavad kolm sõna on moekunst, kosmeetika ja šampanja, mida ümbritseb kultuurist ja romantikast pakatav atmosfäär!

Kui soovid koos Reet Härmati ja Anne & Stiiliga oktoobris Pariisi sõita, tutvu reisiprogrammiga lähemalt SIIN!

Jaga
Kommentaarid