Ka juuksurid soovitavad sellist lähenemist ja lisaks magamisele arvavad juuksurid, et selline punutis sobib hästi ka trenni tegemise ajaks. Rõhk on aga sõnal “lõtv”, sest muidu on juuksed liigse pinge all, mis tähendab seda, et juuksekarv võib kiiremini katkema hakata ja juhtudel, kui juuksed on liiga kaua aega tugevas soengus, võib ka pea hakata valutama.

Mida veel enne magamaminekut oma juuste heaks teha?

Juuksurid soovitavad nendele, kellel on probleeme suurte pusadega, kasutada kas juukseõli nagu seda teeb ka Kidman, või juustesse jäetavat palsamit. Väike kogus igal õhtul või igal teisel õhtul ja juuksed peaksid ajapikku muutuma siidisemaks ning pusadevabamaks.

Juuksur Miko Branch soovitab kriitilise pilguga üle vaadata oma padjapüüri - kellel on mure suurte pusadega, peaks kasutama magamiseks kas siidist või satiinist padjapüüri, selle libedam tekstuur mõjuvat juustele hästi. Erinevalt puuvillast takistavad siid ja satiin hõõrdumist, mis põhjustab juuste tõmbamist, murdumist ja pusade tekkimist. Siledad kangad aitavad säilitada juustes loomulikke õlisid, mis on eriti oluline lokkis juuste puhul, mis on hapramad ning altimad kahjustustele.

Allikas: Mind Body Green