„Sõida liftiga viimasele, seitsmendale,“ juhatab Mart. Või on see Taivo? Taipan, et ei tee neil telefonis vahet: niivõrd sarnased tunduvad nende natuke kimedad tämbrid ja kõnemaneer, tõtakas ning naerusegune.

Liftiuksed sahisevad lahti esikus. Kõrvaluksest pääseb neljasajaruutmeetrisele terrassile, linnaaeda, nagu nad seda nimetavad. Siin leidub ürte, mis tuttavad igale maalapsele, ja lilli-taimi, mille nimesid peab pärima floristiharidusega Taivolt. Seinu pidi üles ronivad metsviinapuuväädid tõotavad lõpuks kogu kodufassaadi rohelusse mässida.

Shishi kujul on Mart ja Taivo loonud liialdamata ilu impeeriumi. Kodu on justkui selle loomulik jätk. 280 ruutmeetril kohtuvad rafineeritud maitse ja vahendid suurejooneliste ideede elluviimiseks. Sisse kolisid nad kaks aastat tagasi. Juba siis näis, et enam paremaks minna ei saa. Aga saab! Elutuppa on lisandunud tervet seina hõlmavad raamaturiiulid (kõrgemal asetsevate teoste kättesaamiseks tuleb kasutada redelit) ja laes troonib uus lühter, mis meenutab anemooniõisi lehepesas.

Teeme ringkäigu tubades, mis kulgevadki

Jaga
Kommentaarid