„Ma ei olnud õnnelik. Ma ei üritanud abielu küll kuidagi ära jätta, kuid ma arvan, et see oli mu elu halvim päev,“ paljastas Diana dokumentaalfilmis.

Pärast käevõru leidmist, mille Walesi prints oli Camillale graveerinud, usaldas Diana oma õdede, Sarah’ ja Jane’i arvamust. „Bad luck Duch,“ vastasid nad selle peale, nagu kirjeldas Andrew Morton raamatus „Diana: Her True Story — In Her Own Words“. „Nad ütlesid, et on liiga hilja taganeda.“

Neid sõnu ei olnud Dianal, kes väidetavalt tundis kerget aukartust oma kahe vanema õe suhtes, kerge kuulda. Tegelikult tutvus Diana oma tulevase abikaasaga juba aastaid enne nende kurikuulsat pulma ja nende kohtumine oli kõike muud kui tavapärane.

Nimelt oli Charlesi tüdruksõbraks alguses hoopis Diana vanem õde Sarah, kes Diana sõnul oli klammerduv ja Diana mäletab, et mõtles, et prints peab sellist käitumist ikka tõsiselt vihkama.

Mis puutub Charlesi, siis talle avaldas muljet 16-aastase Diana „väga lõbus, seltsiv ja atraktiivne“ käitumine. Vähemalt niimoodi meenutas prints oma esmakohtumist Dianaga 1981. aastal antud kihlusintervjuus.

Pärast printsi südamevalu 1980. aastal – ta oli just lahku läinud tüdruksõbrast ja ta leinas oma head sõpra, kes suri – alustasid Diana ja Charles oma romantilist teekonda. Noor Diana meenutas dokumentaalfilmis „Diana: In Her Own Words“, et ta tahtis troonipärijat näha, veendumaks, kas temaga on nii raskel ajal ikka kõik korras. Peale südantlõhestavat jutuajamist printsiga olevat Charles teda kohe suudelnud.

Prints Charlesi ja Sarah’ eelmainitud suhe katkes, kuid The Guardiani teatel kiitis Sarah oma õe romantilise suhte Walesi printsiga heaks. Diana nimetas ka hiljem Sarah’d ainsaks inimeseks, keda ta saab jäägitult usaldada. Pärast Diana surma 1997. aastal jäid mõlemad tema õed prints Williami ja prints Harry lähedaseks. Sarah' tütar Celia avaldas 2018. aasta pulmade ajal isegi oma varalahkunud tädile austust, kandes Diana tiaarat.

Mis puutub Charlesi, siis pärast nende lahkuminekut sai troonipärija lõpuks vabaduse jätkata suhteid Camilla Parker Bowlesiga – keda kuninglik perekond oli noorte varajase romantika ajal ebasobivaks kaaslaseks pidanud.

Allikas: The List