Mirren meenutab lõbusat seika oma lapsepõlvest – tal oli suur soov päevitunum välja näha ning nutika tüdrukuna hakkas ta vahendeid oma soovi täitmiseks otsima köögist. Ülejäänud praekaste tundus olevat sobiv „aine“, mida oma jalgadele määrida. See nipp küll ei töötanud, aga aastate jooksul on Mirren avastanud, et nii mõnigi toode, mida kasutatakse toidu valmistamisel, sobib ka iluvahendiks. Üks tema lemmikutest on riitsinusõli, mida ta kasutab nii oma nahal, juustel, küüntel, kulmudel kui ka ripsmetel. Tema sõnul paneb väike kogus riitsinusõli näonaha särama, tugevdab küüsi ja muudab ripsme- ning kulmukarvad pikemaks ja tihedamaks.

Trenn: ei midagi ekstreemset, aga seda tuleb teha iga päev

„Vähem on rohkem“ on näitlejanna veendunud, eriti veel siis, kui asi puudutab trenni tegemist. Tema puhul tähendab see, et ta on vaimustunud Kanada õhuväe naiste treeningrežiimist, mis kestab kõigest 12 minutit, kuid fookus on suunatud kõikidele lihasgruppidele ja tugevdab kogu keha. Mirren ei ole veel teisest tasemest kaugemale jõudnud, kuid ta naudib just seda treeningprogrammi. „Ei midagi ekstreemset, aga seda tuleb teha iga päev. Ma olen uskumatult laisk ja vahel jätan mõne päeva vahele, kuid tean, et parimate tulemuste saavutamiseks peaks seda tegema ikkagi iga päev.“

Uuesti 25aastane? Ei, aitäh!

Mirren rõhutab, et tema isiklikult ei sooviks vahepeal ajas tagasi minna ega midagi muuta. „Kui keegi ütleks, et mul oleks võimalus jälle 25aastane olla, siis ma keelduksin sellest pakkumisest. Vananedes muutub inimese füüsiline keha, aga ajaga õpime me ju nii palju. Sellega on vaja leppida ja tasub mõista, et igal vanusel on plusse ja miinuseid,“ mõtiskleb näitleja. Ta nendib, et on ise palju õnnelikum, kui lepib vanusega kaasnevate iseärasustega ega pööra neile erilist tähelepanu ja keskendub pigem sellele, mis teda õnnelikuks teeb.

Igavene otsing ideaalse ripsmetuši järele

Kuigi Mirren on osa tööstusest, mis seab naisnäitlejatele sageli ebareaalseid ilustandardeid, näeb Mirren välja pingevaba, eatu ja stiilne. Kas on ka temal ehk mõni ilumantra? Mirren sõnab, et tema ainus ilusaladus on olla paindlik ja katsetada huviga uusi tooteid ja tehnikaid. Ta ei varja, et tema väga naudib vaatepilti, mis peeglist vastu vaatab, kui ta on meikimisega vaeva näinud. Ta tunnistab, et siiamaani jätkub tema igikestev otsing täiusliku ripsmetuši järele. Ta arvab, et naised jäävad liiga kinni oma vanusesse ja mõtetesse, et teatud vanuses ei sobi enam kindlat värvi huulepulk. „Ärge loobuge oma välimusega katsetamisest – lõika endale tukk, kui seda soovid, proovi erinevaid ripsmetušše, pane endale õhtuseks väljaminekuks peale erkroosa huulepulk!“

Tema suhtumist peegeldavad hästi meik ja soeng, millega ta rabas jalust inimesi mai lõpus Cannes’i filmifestivalil. Pead pöördusid, kui ta punasel vaibal sammus, peas lehvimas plaatinablondid juuksepikendused ja seljas hõbedane litritega kleit. Vapustava meigi autoriks oli sel õhtul L'Oréal Paris'i ülemaailmne meigidirektor Val Garland.