Õun on energiat andev vili, mis annab lihastele jõudu ja on suurepärane amps hilissuvel, kuid lisaks sellele sisaldavad õunad kvertsetiini – flavonoid, mis omab põletikuvastaseid omadusi ja vähendab eesnäärmevähi riski.

Banaanid

Banaanid sisaldavad spetsiaalset ensüümi, mida nimetatakse bromelaiiniks, mis annab põletikuvastase ja verd vedeldava toime, aidates tõsta testosterooni taset. Banaanis on ka kõrge kaaliumisisaldus, mis on vereringe ja seksuaaltervise seisukohalt ülioluline.

Peet

Paljud põlgavad peedi maitset, aga meeste jaoks on oluline teave, et peedis on kõrge nitraatide sisaldus – need on vasodilataatorid, mis avavad versooni ja suurendavad kehas verevoolu.

Brokoli

Lisaks sellele, et brokoli on soodne ja kiudaineterikas, sisaldab see C-vitamiini, mida seostatakse libiido parandamisega. Ehk on lõpp teha brokoli põlgusele ja leida retsept, milles brokoli sind positiivselt üllataks?

Porgand

Porgandis on palju A-vitamiini, mis aitab reguleerida suguhormooni progesterooni sünteesi ja stimuleerib ka sperma tootmist.

Seller

Sellel kalorivabal toidul on tugev aroom, mis higinäärmete kaudu vabanemisel meelitab ligi vastassoo esindajaid ja võib seksuaalset erutust suurendada. Seller sisaldab E-vitamiini, magneesiumi, niatsiini, kaaliumi ja tsingi kombinatsiooni, mis kõik on vahekorra õnnestumiseks vajalikud ained. Selleri varre sees on veel üks võimas koostisaine - arginiin – aminohape, mis laiendab veresooni taolisel moel nagu Viagra.

Tšillipipar

Ajakirjas Physiology & Behavior avaldatud uuring näitab, et meestel, kellele meeldib vürtsikas toit, on testosterooni tase keskmisest kõrgem. Tšillipipar sisaldab kapsaitsiini ehk ainet, mis tekitab suhu põletustunde, tõstab pulssi ja stimuleerib närvilõpmeid. Kapsaitsiiin mängib olulist rolli ka endorfiinide ehk õnnehormoonide tootlikkuses.

Šokolaad

Šokolaad sisaldab ühendit nimega türamiin, mis tõstab ajus dopamiini taset, mis omakorda on oluline, et vahekord oleks edukas. Šokolaadi võib kasutada ka eelmängu ajal – olge loomingulised ja nautige!

Munad

Muna ei ole ehk just kõige seksikam toiduaine, kuid see supertoit sisaldab palju B6-vitamiini, mis tõstab testosterooni hulka ja suurendab seksiisu. Samuti sisaldab muna palju valku, mis on oluline vastupidavuse ja jõudluse jaoks.

Mesi

Mesi sisaldab mineraali nimega boor, mis aitab reguleerida testosterooni, parandada libiidot ja suurendada seksuaalset vastupidavust.

Allikas: Men’s journal