„Prantsusmaa restoranide kultuur on oluline osa sealsest elustiilist ning omaette kunstivorm, millesse nii loojad kui austajad suhtuvad väga kirglikult ning seda mitte ainult fine dining puhul, vaid ka lihtsamates söögikohtades einestades või kodus sõpru-tuttavaid võõrustades. Õhtusöök on elamus, milleks võetakse aega. Aperatiivist ja hors d’oeuvre'st kuni digestiivini on oluline ka väljanägemine, maitsenüansid ja detailid ning seltskond, kellega seda nautida. Selleks ei ole vaja sündmust ega ettekäänet, sest naudingud on osa igapäevaelust,“ selgitab moelooja, et see on üks põhjus paljude seas, miks Pariis tõepoolest on armastuse linn.

Kuldnõela nominent Liina Stein

Palju hõrgutavat on ka Liina Steini sügiskollektsioonis. Kleitide ja jakkide varrukate kohevad vormid toovad meelde varahommiku kevadises Pariisis, kus ühes erilises kohvikus toob Jean-Baptiste linnulaulu ja naeratuse saatel lauda võimsa vahukoorekrooniga ehitud kohvitassi. Kullakarva narmaste ja litritega ehitud kleit on aga inspiratsioon croquembouche’ist, mille karamelline maitse aastatetagusest Fernando õe pulmast on mälus nii värske nagu olnuks see eile. Punane peokleit toob mõttesse homaari ja Pariisi suurepärased mereannirestoranid, kus vahel end poputada ning kus juhtub sedagi, et Gabriel kõrvallauast tutvusesobitamiseks mademoiselle’dele kihisevad šampanjapokaalid teele saadab.

Kuldnõela nominent Liina Stein

Sügiskollektsioonis on tõeline maitsete mitmekesisus - menüüs on pildil nähtavad Cafe au Lait ja Cafe Noir, kohevate varrukatega trendikad kleidid ja jakid. Põnevate kangaste ja kohevate vormidega isuäratavateks kostüümideks saavad paljud Liina Steini Prantsuse köögi lemmikud, kus leidub värvi, tekstuuri ja maitseüllatusi, kõigi nende hõrgutistega saad tutvuda juba õige pea Tallinn Fashion Weeki laval.

Kuldnõela nominent Liina Stein


Piletid teisipäeval, 18. oktoobril toimuvale suurejoonelisele Kuldnõela galale saadaval on SIIN.

Jaga
Kommentaarid