PROMENADE uue kollektsiooni nimi on „TASAKAAL…“, mis on disaineri tõlgendus arusaamadest globaalne mood või lokaalne mood; pärimus mood või päris mood.

Kuldnõela nominent Vilve Unti moemärk PROMENADE

„Moekollektsiooni algne idee sai alguse Peet Areni maalist Kirikulised Kumu Kunstimuuseumi seinal, mis inspireeris looma etnoteemalist kollektsiooni „TEELISED…“. Sellest arenes edasi „TEEKOND…“ ehk elu kahe linna vahel, Võru - Tallinn - Võru - Tallinn…, mis on kestnud peaaegu 50 aastat ja sundinud mind leidma tasakaalu loomeprotsessis,“ avab moelooja.

Noorusajamoe mäletamise kildudest ja traditsioonilisest käsitöökunstist inspireeritud moekollektsioonis „TASAKAAL…“ põimub uuenduslik disain maalähedase stiiliga, luues rustikaalset minimalismi äärelinna keskkonda.

Kuldnõela nominent Vilve Unti moemärk PROMENADE


Kombineerimislust – see on motoks ka Vilve Unti uuele kollektsioonile „TASAKAAL…“, millega soovib disainer nooruasajamoest läbi mälukildude ja isikliku kogemuse nii kandja kui loojana tähistada oma loomeperioodi moekunstnikuna.

„Uue loodava moekollektsiooni soosikuteks on kudumid, millest on saanud moerõivad. Taas on avastatud kootud kudumite võlu ja mugavus ning soojus. Tänased kootud esemed ühendavad endas vanu traditsioonilisi mustreid ja kaasaja moe nõudmisi. Ikka on populaarsed ka vanad etnograafilised koekirjad, inspiratsiooniks rahvakunst rikkaliku mustrivalikuga.“

Kuldnõela nominent Vilve Unti moemärk PROMENADE

Disaineri soov on äratada ellu ja tuua tänapäeva omaaegsed varrastel kootud silmuskudumite mustrid uutes kaasaegsetes lahendustes masinkudumitena. Kudumeid täiendavad 70-ndatest inspireeritud niinimetatud „tädikleidid“ ja noorusajast pärit lendlevad „koolilõpukleidid“, lisaks tõsised seelikpüksid etnokudumite juurde.

Kuldnõela nominent Vilve Unti moemärk PROMENADE

Loomingulise projektiga „TASAKAAL…“ on soov väärtustada ja jäädvustada kiiret tänapäevast elutempot nostalgia võtmes. Uus ei tähenda alati ilmtingimata paremat, vaid võimalust anda aastatetagustele ideedele uus hingamine uutes lahendustes ehk „aeglase moe“ tagasitulekut, ajas kauakestvamat ja väärtuslikumat moodi.


Piletid teisipäeval, 18. oktoobril toimuvale suurejoonelisele Kuldnõela galale on saadaval SIIN.

Jaga
Kommentaarid