„Ma ootan väga meie eesolevat kontserti, sest viimaks ometi on mul võimalus selle kavaga ka Eesti publiku ette astuda,“ ütleb Mirjam.

Mirjam Mesak

„Nii mulle, eestlasele, kui ka minu Poolast pärit pianistile on hetke maailma olukorras oluline, et muusika ning selle väärtus ei kaotaks kohta meie elus, vaid meenutaks olemasolevat ilu kesk valu ja annaks lootust paremale tulevikule,“ selgitab Mesak.

„Olen Tubina lauludega juba mitmeid aastaid koos elanud ning neid maailmas tutvustanud. Mis iganes heliloojaid ma ka sinna kõrvale ei paaritaks, kuuleb alati pärast kontserti publikult vaid lõputuid kiidusõnu neile veel tundmatu helilooja Eduard Tubina muusika suunas.“

Mirjam Mesak

2019. aastal võitis Mesak Bavarian Art Prize’i etenduskunstide kategoorias, mida jagatakse kuni 40-aastastele artistidele, kes paistavad silma oma erialaste saavutuste poolest.

Hiljuti valiti Baieri riigiooperi solist Mirjam Mesak peaossa Axel Ranischi filmis „Armunud Orphea“, mis esilinastus 17.septembril Müncheni filmifestivalil. Selle nn ooperifilmi näol on tegemist Orpheuse ja Eurydike loo kaasaegse versiooniga. Mesak esineb ka erikülalisena Estonia teatris G. Donizetti ooperis „Don Pasquale“.

Jaga
Kommentaarid