Retinooli kasutatakse peamiselt nahahooldustoodetes, sest see mõjutab nahka positiivselt, soodustades rakkude uuenemist. Seda kasutatakse efektiivselt akne raviks ja pigmentatsiooni vähendamiseks. Samuti aitab retinool ennetada vananemisilminguid, ahendab poore ja ühtlustab nahatooni. Tuleb silmas pidada, et retinool on päikese vastu äärmiselt tundlik, seega tuleks seda sisaldavaid tooteid kasutada pigem õhtuti.

Noreli retinooliseerum

Retinool võitleb naha vananemise vastu

Me kõik jääme vanaks ja me nahk samuti, kuid on olemas abivahendeid, millega selle enneaegseid ilminguid vähendada. Naha enneaegset vananemist põhjustavad stress, liigne alkohol, ebatervislik eluviis, suitsetamine ja liigne päikesekiirgus. Ka geenidel ja pärilikkusel on oma mõju. See kõik soodustab meie kehas ka kollageeni taseme vähenemist. Kuna kollageenil on oluline roll naha niiskuse ja elastsuse hoidmises, muutub selle vähenedes nahk hapraks ja hakkavad tekkima kortsud.

Kuidas võitleb retinool naha vananemise vastu?

Retinooli peetakse peaaegu ainukeseks toimeaineks, millel on ühtlasi nahka noorendav mõju. Seda tänu sellele, et retinool osaleb ka kollageeni tootmises ja ennetava tegurina naha vananemises, aitab siluda peenikesi jooni ning parandab nahatooni ja tekstuuri. Lisaks aitab retinool kiirendada rakkude ringlust, et vähendada pooride ummistumist ja seeläbi vähendada akne teket.

Vita-Age’i kreem Retinoid

Kuidas retinool nahka aitab?

Retinooli sisaldavad tooted aitavad parandada vereringet ja uuendada naharakkude moodustamist. Paraneb kollageenikiudude võrgustik, nii et nahk muutub elastsemaks ja siledamaks. Samuti aitab vähendada pigmendilaike, naha põletikulisi protsesse ja vistrikke ning siluda aknearme.

Retinooliga tooteid on soovitatav kasutada õhtuti ning hea on lasta nahka noorendada ja hooldada ajal, kui sa magad. Norel Dr Wilszi noorendav öökreem silub ja vähendab kortse ning kiirendab naha uuenemist epidermises, muutes jumet ühtlasemaks ja tekstuuri siledamaks. Intensiivsema hoolduse saab aga noorendava ja pinguldava seerumiga Norel Retinol H10 Rejuvenating, mis on efektiivne ravihooldus just küpsele näonahale. Nahka uuendaval seerumil BioMD Retinol Boost Youth Renewal Serum on neljakordne efekt. See vähendab peenikesi jooni ja kortsukesi, kiirendab naha uuenemist ja annab noorema ja siledama naha.

Noreli öökreem

Ka nahka uuendav öökreem Vita-Age Retinoid Renewal Face Night Cream aitab kaasa naharakkude uuenemisele, kortsude vähendamisele ja naha elastsuse parandamisele, tagades tõeliselt tõhusa vananemisvastase näohoolduse. Hommikul on nahk siledam, pehmem ja värskem.

Vananemisvastane ja nahka noorendav retinooliga kontsentraat SkinClinic Retinol One Million Active Booster sisaldab suurimat puhta retinooli kontsentratsiooni tilga kohta, soodustades rakkude uuenemist ja elavdades nende funktsioneerimist.

Ükski vitamiin, kreem ega toidulisand ei ole üksi imevahend. Täiusliku ilu ja kaua püsiva nooruse saladus on mitmekesine toitumine, tervislik eluviis ja positiivne ellusuhtumine ning oma mõju annab ka enese eest hoolitsemine.

Jaga
Kommentaarid