Tänases artikklis võtame luubi alla, vaakummassaaži, infrapuna, elektrostimulatsiooni ja krüostimulatsiooni.

Vaakummassaaži kuulsaimaks nimeks võib kindlasti pidada LPG´d. See algselt Louis-Paul Guitay poolt armiraviks leiutatud tehnoloogia on kasutuses lugematul hulgal iusalongides, ning viimasel ajal ka osades koduseks kasutamiseks mõeldud seadmetes.

LPG puhul mõjutatakse nahaalust rasvkude vaakumi ning spetsiaalsete rullikute koosmõjul, mille tagajärjel viiakse läbi keha loomuliku tsirkulatsiooni ehk uriiniga välja toksiine ja rasvaladustusi. LPG seadmetega teostatavate protseduuride hinnad Eestis jäävad vahemikku 35 – 55 Eurot kord. LPG koduseks kasutamiseks mõeldud vaakummassaaži seadme hind jääb 1500 Euro kanti. Kõkkuvõtlikult võib selle tehnoloogia pidada tõestatuks ja sellega seotud seadmed aitavad kindlasti kasvava kehakaalu ja tselluliidiga võidelda. Rohkem infot ja seadmed: www.kehastuudio.ee

Infrapunakiirgus on sisuliselt soojust edasi andev spetsiifilise lainepikkusega kiirguseliik, mida kasutatakse tihti erinevates seadmetes ja tervendava toimega protseduurides.

Kauginfrapunakiirguse puhul neeldub soojus organismis ja kudedes seespool. Kui tavasauna puhul hakkab inimkeha kuumenema väljastpoolt-sissepoole, siis kaugainfrapuna mõjul on efekt vastupidine ja keha hakkab kuumenema seestpoolt väljapoole. Ka päikesevalgus sisaldab ühe komponendina just infrapunakiirgust, mis annab meile edasi päikesesoojuse. Infrapuna konverteerib soojuse kehasse, tungides sügavale lihaskudedesse ja siseorganitesse, tekitamata seejuures traditsioonilst palavustunnet. See kuiv soojus vähendab lihaspingeid ning liigesjäikust, stimuleerib kehas taastumisprotsesse ja puhastab nahka. Lisaks toimib see ka rahustavalt, vähendab väsimust ja stressi. Stimuleerides nahaaluseid kudesid ja kutsudes esile väga tugeva higistamise, aitab see viia organismist välja viia mürgiseid ainevahetusjääke.

Aidates nii kehal väljutada toksiine, saab keha kahjulike ainete- ja toksiinidega võitlemisele kulunud energia suunata uute rakkude ehitamisele ning loomisele ja selle tagajärjel muutuvadki ilusamaks meie nahk, juuksed ja isegi küüned. Viimasel ajal võib levinuimateks kehahooldusega seotud seadmeteks pidada infrapunamatte. Rohkem infot ja seadmed: www.zlimline.com

Zlimline

Elektrostimulatsioon ja tihti ka Transion i nime all tuntud tehnoloogia puhul on tegemist kunstlikult lihsastes konstraktsioone esilekutsuvate impulsside edastamisega lihastele. Täpsemalt paigaldatakse kehale juhtmete küljes olevad „padjakesed“ ning palja nahaga kokkupuutes, edastab seade eelnevalt seadistatud ja kindlate vaheaegadega impulsid lihastele. Elektrostimulatsiooni kasutatakse tihti taastusravis, kui inimene ei saa füüsiliselt oma lihaseid treenida. (näiteks ratastoolis oleva patsiendi puhu) Esteetilises meditsiinis on elektrostimulatsiooni ja seda esilekutsuvaid Transion seadmeid kasutatud aina rohkem ilusalongides ja -kliinikutes. Sellega seotud seadmed on kasutust leidnud ka NASA poolt, aidates tõsta lihastoonust kaalutus olekus ja piiratud füüsilise koormusega astronautidel.

Krüolipolüüs on viimasel ajal esteetilises meditsiinis laialdaselt kasutatav rasvarakkude hävitamine läbi nende külmutamise. Uuendusliku meetodi aluseks on rasvkoe täpne ja kontrollitud jahutamine, tuues kaasa rasvarakkude järk-järgulise hävimise. Rasvkude on meie organismile omamoodi ka energiaallikas ning jahtudes hakkab organism eraldama soojusenergiat rasvarakkude lõhestamise teel ning rasvarakud langevad apoptoosi, mille tagajärjel nad hävivad. Seejärel viib lümfiringe nad kahe–kolme kuu jooksul organismist välja.

Külmutatakse ainult nahaalust rasvkude, jättes puutumata ümbritsevad koed.. Töödeldavale kehapiirkonnale asetatakse protseduuri käigus membraan ja sellele seadme vaakumamplikaator, mis imeb rasvakurru sisse ja külmutab. Kuna rasvade lõhestumine on sel juhul absoluutselt füsioloogiline ja loomulik, siis väheneb ühe protseduuriga rasvarakkude arv 20-30% võrra ning rasvade lagunemise protsess ise aga toimub orienteeruvalt 30-90 päeva jooksul. Protseduure tehakse kuurina ja hinnad algavad 85 Eurost eest. Seadmed selle läbiviimiseks aga alates 5000 Eurost. Salongidele ja Spa´le pakutakse juba ka uuenduslikku krüolipolüüsi seadet Cryo+, kuhu on integreeritud ka vaakummassaaži, Cold Lipo Laseri ja kavitatsiooni funktsioonid. Rohkem infot: www.zlimline.com

Jaga
Kommentaarid