Rohkelt antioksüdante

Alkohol koormab maksa ja kui maks ei suuda liigse alkoholi tõttu toksiine lagundada, tekivad ajapikku tuhm jume ning kortsud. Kindlasti ei tasuks pärast veini (ka energia- ja tsitrusjookide) tarbimist tunni aja jooksul hambaid pesta, sest see soodustab emaili lagundamist – hambavaap on happerünnakust pehme ning saab harjates tugevalt kahjustada. Valged ja säravad hambad mõjuvad aga nooruslikult.

Suitsusink ja muud suitsutatud toidud sisaldavad palju vabu radikaale, mis muudavad naha väsinuks ja vanaks. Vabad radikaalid sööstavad läbi rakumembraanide, käristavad sinna auke ja kisuvad lahti DNA-segmente. Sama efekti annab liiga sage praetud toidu tarbimine. Kes suitsutatud ja praetud toitudest loobuda ei suuda, peaks samal ajal taldrikule tõstma puu- ja köögivilju. Kuid ka siin tuleb rõhku panna mitmekesisusele, sest eri antioksüdandid koos mõjuvad paremini kui üksikud eraldi.

Miks kollageeni vaja on?

Üks olulisemaid aineid, mis on nooruse retsepti puhul vaat et lausa kohustuslik, on kindlasti kollageen. Kollageeni tähtsust on raske alahinnata, sest tegemist on kõige levinuma valguga meie kehas, moodustades 30% kõikidest organismi valkudest. Kollageen on põhiliseks ehituskiviks, millest moodustatakse luid, nahka, lihaseid, kõõluseid jms. Aga kust me saame seda väga vajalikku kollageeni? Keha on võimeline ise kollageeni tootma, kuid vananedes väheneb organismi võime seda teha. Esimesed vananemise tunnused hakkavad ilmnema juba (jah, juba) 25–30-aastaselt. Kollageeni tootmist vähendab lisaks liigne päevitamine ja solaariumikülastustest saadud ultraviolettkiirgus. Samuti intensiivistab kollageenikadu suitsetamine, sest see vähendab naha niiskustaset ja verevarustust. Üks aspekt on muidugi enneaegse vananemisega võitlemine, kuid tegelikult teeb kollageen veel palju muudki head. Näiteks seostatakse kõrget kollageenitaset kehas tselluliidi ja venitusarmide vähesusega. Ühtlasi on kollageen üheks ehituskiviks küünte, juuste ja hammaste struktuuris. See aitab hoida küüned tugevana ja soodustab juuste kasvu, sh pidurdades juuste väljalangemist.

Iga suutäit lugeda ei ole kindlasti mõtet. Rõõmus meel, säravad silmad ja kaunis naeratus mõjuvad alati eatult. Kuid miks mitte toetada nooruslikku välimust kosutava une, tervislike toiduvalikute ja mõne toidulisandiga.

TESTIMISED

Eve Kallaste: suurepärane lisakollageeni saamise viis

Testis Eternal Youth kollageenifännide kinkekomplekti.

Muidugi on mul seda sutsukest lisakollageeni tarvis, sest nii nahk kui ka liigesed annavad juba tasapisi märku, et SEE AEG on käes – olulise komponendi vajakajäämine kippus juba välimusest välja paistma ja mõnikord andis see tunda ka keha jäikusena. Otsides parimat viisi organismi kollageeni vähenemise kompenseerimiseks, veendusin, et Eternal Youth kollageeniampsud on suurepärane lisakollegeeni saamise viis. See nagu polekski mingi tüütu toidulisand, vaid mõnus maius, mille võtmine kunagi meelest ei lähe. Pigem läheb meelest see, et neid ahvatlevaid ampsukesi ei tohi soovitatud kogusest rohkem võtta. Aga tahaks küll! On igati meeldiv, et ühes käsitöömaiuses on koos organismile nii vajalik kollageen ja vitamiinid kui ka ampsamise naudingut suurendav maitseelamus. Näiteks päris ehtsa šokolaadi kujul! Energiat rohkem, nahk ilusam, samm sujuvam ja tuju parem – kollageeniampsud on mõnusad!

Teele Teder: maitseelamus garanteeritud

Testis Eternal Youth kollageenifännide kinkekomplekti.


Kollageeni kasulikkuses ei kahtle vist küll enam keegi, kuid tihti jääb tarbimine maitse taha. On kollageene, mis lihtsalt maitsevad nii halvasti, et neid on raske kasutada. Olen varem ennast pidanud n-ö vaimselt ette valmistama, et halvamaitselist kollageeni tarbida. Rosena kollageeni iluampsudega on aga vastupidi. Need on nii head, et pean ennast iga päev tagasi hoidma, et mitte kogu pakki ühel päeval ära süüa. Hea on ka see, et need iluampsud sisaldavad C-vitamiini, mis aitab kollageenil paremini imenduda ning toetab keha enda kollageeni tootmist. Eriliseks lemmikuks on Eternal Youth šokolaadiampsud. Neil on mõnus krõmpsuv maitse ja šokolaadi pole ju kunagi liiga palju.

Krista Lensin: imetore lahendus!

Testis Eternal Youth kollageenifännide kinkekomplekti.

Olen väga tubli toidulisandite ja vitamiinide tarvitaja, eriti siis, kui käes on sügis ja saabub niiske, hämar ja väsitav aeg. Mida ma aga üldse ei armasta, on vitamiinid tableti kujul. Sellepärast on selline lahendus minu jaoks lihtsalt imetore! Kollageeniampsud on tõepoolest mõnusa maitsega. Mugav pakend mahub käekotti ja seepärast ei unune ka nende võtmine. Lisaks ei ole ma väga suur magusasõber, aga just piisavas koguses magusat ja vitamiinirikast vaimutoitu saan nendest ampsudest kätte. Soovitan soojalt, saab tervise korda ja silmad särama!

Eternal Youth Iluampsud, Liigeseampsud ja ülejäänud vahvad kollageeniampsud leiab rosena.ee e-poest ning valiku Tradehouse’i, PRO Kosmeetika, Rõõmu kaubamaja ja BeautyX-i kauplustest detsembris soodushindadega.

Jaga
Kommentaarid