Hispaanias Marbella läheduses tegutsev Kempinski Hotel Bahia olevat kulutanud 2019. aastal fuajeesse paigutatud jõulukuuse ehtimisele muljet avaldavad 15 miljonit USA dollarit, mis tegi sellest muuseas ka maailma kõige kallima jõulukuuse.

Loomingu taga peitub haute couture disainer Debbie Wingham, kes kasutas kuuse kaunistamiseks nii erivärvilisi — valgeid, punaseid, roosasid ja musti — teemante kui ka teisi hinnalisi vääriskive. Lisaks ripuvad kuuseokste küljes disainehted ja söödavad 3D-prinditud šokolaadist paabulinnud ning jaanalinnumunad ja art déco’st inspireeritud parfüümipudelite ning martiiniklaaside kujulised jõuluehted.

Muidugi ei ole kõik need ehted spetsiaalselt selle puu jaoks valminud, vaid iga vääriskivi on leidnud tee sinna taaskasutuse kaudu, nimelt suurte kõrgmoebrändide, nagu Bulgari, Cartier ja Chanel, ehetelt.

Emiraatide suurusearmastus


Väärtuselt teisel kohal on Abu Dhabis asuva luksushotelli Emirates Palace Hotel 2010. aasta jõulukuusk, mis koos seda ümbritsevate dekoratsioonidega läks maksma 11,4 miljonit USA dollarit. Jõulumeeleolu loomiseks kaunistas hotell kuuse teemantide, kulla, pärlite, safiiride ja smaragdidega ning muidugi mitte vaid tavapäraste kuuseehetega, vaid ka uhkete käekellade, kaelaehete ning käekettidega. Emiraatide teada-tuntud suurusehullustuse puhul pole see aga midagi ebatavalist, sest hotellis asub ka müügiautomaat, kust rikkad saavad endale kullakange soetada, lisaks on nende kasutada hotelli eralennuk.

Kristalne iludus


Uhked jõulukuused ei peida end vaid luksushotellides. 2013. aasta pühadehooaja tähistamiseks pakkus Hongkongi rahvusvahelises lennujaamas silmailu 15 meetrit kõrge miljonite sätendavate Swarovski kristallidega ehitud jõulupuu, mille väärtuseks üle 1,8 miljoni USA dollari. Ka 2014. aastal disainis lennujaam koostöös Austria kristallklaasifirmaga kõigi linna külastavate turistide rõõmuks kalli kuuse, mis samas hinnalt nii kõrgele ei küündinud.

Kõigi ostlejate auks


Jaapani pealinnas Tokyos kõrgus 2012. aastal 4,24 miljonit USA dollarit väärt pea kahe ja poole meetrine kullast jõulukuusk, tähistamaks Walt Disney 110. aastapäeva Ginza Tanaka väärisehteid müüvas butiigis. See 40 kilogrammi kaaluv kuldne jõulukuusk kaunistati Disney fännide rõõmuks kuulsate tegelastega, nagu Miki-Hiir, Tuhkatriinu jt. Ginza Tanaka minevikku ja ilmselt ka tulevikku kuulub veel mitmeid teisi väärtuslikke jõulukuuski.

Pealinna uhkus


Sarnaselt paljudele teistele linnadele ehitakse ka Washingtonis uhke jõulukuusk, mis istutatakse Valge Maja ette ja mille ehtimisega tagasi ei hoita. 20 meetrit kõrge kuusepuu ehtimiseks on vaja tuhandeid jõulutulekesi, rääkimata kogu logistilisest protsessist, et puu üldse valitsushoone ette tuua. Seetõttu pole ka ime, et kulud kerkivad alati vähemalt miljoni USA dollarini. Kohalikel elanikel ja turistidel pole selle vastu aga midagi, sest vaade on kõrget hinda väärt.

Sätendavad teemandid


Singapuris asuv Burgis Junctioni ostukeskus palus 2007. aastal kohalikul juveliiril Soo Keel disainida pühadekuusk, mis tooks ruumidesse tõeliselt luksusliku jõulumeeleolu. Nii valmiski kuus meetrit kõrge ja kolm tonni kaaluv 21 798 teemandi ja 3762 kristalliga ehitud jõulukuusk. Selleks et publikul ei jääks ükski pisidetail märkamata, peitis Soo Kee kuuse sisse ka 500 lambipirni, mis muutis vaatepildi tõeliselt suurejooneliseks. Kuna kuusk oli niivõrd hinnaline — üks miljon USA dollarit — oli see ööpäev läbi turvatud ja mitte ükski tükike ei tohtinud kadunuks jääda.

Midagi alkoholisõpradele


Siinkohal ei ole juttu küll miljonitest, aga üks väärtuslik — 55 000 USA dollarit –, kuid ehk mitte nii särav jõulukuusk rõõmustas Londonis asuvas Sofiteli hotellis kõiki konjakisõpru, olles valminud 200 minisuuruses konjakipudelist, mis olid käsitsi kaetud 24-karaadise kullaga. Muidugi polnud tegemist ka mingi odava konjakiga, vaid hinnalise Louis XIII Grande Champagne’iga, mille täissuuruses pudel maksab 2400 dollarit.

Väike, aga väärtuslik


Lõpetuseks, suurus pole rikastele alati kõige olulisem ja seda eriti juhul, kui jutt käib teemantidest. Jaapani kaubanduskeskus Takashimaya ehtis nimelt ära vaid 40 sentimeetrit kõrge jõulukuuse, aga see oli kaetud roosidega, mille keskel uhked teemantid Austraaliast või Aafrikast. Puu kõrval istus ka punane karu, kes kandis kaelas väärtuslikku teemantripatsit. Kõik see kokku maksis 1,8 miljonit dollarit.

Allikad: INSIDER, FinancesOnline, The Fact Site

Jaga
Kommentaarid