Igapäevaselt olen eelkõige ema oma kahele lapsele, õpetaja gümnaasiuminoortele ja sisulooja insta-jälgijatele. Minu päevades on nii rutiini kui ka mõnusalt loovat kulgemist. Viimastel aastatel koondub vaba aja kese maakodu ülesehitamise, reisimise ja võrratu kohaliku kultuuri nautimise rütmis. Armastan väga nädalavahetustel aega võtta põhjalikuks kokkamiseks, ikka nii, et kõik valmib nullist ja pärast naudib tulemusi suurem perekonna- või sõpradering.

Olen pärast õpingute lõpetamist teadlikult otsinud elus tasakaalu pere, tööelu ja hobide vahel ning usun, et see on päris edukalt õnnestunud. Ma ei näe pärast esimesi noorusaastaid mõtet tohutult rassida, et seejärel heleda leegiga läbi põleda. Pingutus on kasulik ning vajalik, aga teatud piirini, ning minu heaolu sõltub väga palju tasakaalust.

Kuidas hoiad kiiretel aegadel tasakaalu? Millised on sinu võtted, et hoida meel hea ja tuju üleval ka kõige kiiremal ja kaootilisemal päeval?

Kiireid ja kaootilisi aegu tasakaalustabki neile sageli sisse või järgi planeeritud paus, mil on võimalik end kõigest välja lülitada ja tegeleda mõne meeldiva tegevusega, mis nõuab täielikku keskendumist ja pühendumist.

Samuti olen hea logeleja ja naudin seda püha tegevust süümepiinadeta.

Kuna tegelen tööalaselt enamasti meeldivate ja väga meeldivate asjadega, siis tujutust tuleb tegelikult selles sfääris pigem harva ette.

Kuidas mõjutab rõivastus sinu enesetunnet? Mida oled märganud enda puhul?

Rõivastus mõjutab enesetunnet tohutult. Aja jooksul olen kindlaks teinud, mis mulle sobib ning millistes rõivastes-aksessuaarides end iseendana tunnen, mis mind tõstab. Olen nii-öelda vahu maha keetnud ja alles on jäänud kontsentraat.

Kuidas kirjeldaksid enda stiili ja millest lähtudes teed otsuseid rõiva soetamisel?

Minimalistlik šikk klassika, väikese moodsa puudutusega. Armastan tohutult näiteks lihtsaid klassikalisi pükskostüüme, kuid kombineerin neid mugavate New Balance'i või Converse'i ketsidega. Pigem mängin siluettide kui mustrite ja värvidega.

Üha enam vaatan millegi soetamisel, kas kannaksin seda ka viie või kümne aasta pärast. Trendikust lisan pigem aksessuaaride, sh jalanõudega.

Mida hindad kõige enam rõivastuse puhul? Olles lapsevanem, siis milliseid põhimõtteid jälgid lapse rõivastuse puhul?

Rõivastuse puhul hindan enim hästiistuvaid lõikeid ning kvaliteetseid materjale. Seeläbi värskendan oma garderoobi pigem harva, sest üritan kvaliteeti panustada. Samuti tunnen, kuidas liigsete asjade omamine koormab mind, seega toetab see aeglase moe põhimõtet.

Rõivastus võiks inimese isikupära rõhutada – mulle meeldib, kui sellega ollakse julgelt reljeefne ja inimene moodustab riietusega mõnusa terviku.

Kuna lapsed on praegu väga tormilises kasvueas, siis nende riiete puhul jälgin, et rõivad oleksid eelkõige lapsesõbralikud – mõnusad füüsiliseks aktiivsuseks ja kehasõbralikest materjalidest. Mõlemal lapsel (Lukas, 4 ja Ella, 6) on praeguseks välja kujunenud tajutav karakter, mis suunab juba ka nende rõivavalikut.

Mis on olnud sinu senise elu suurimad apsud rõiva valikul?

Ma ei nimetaks seda isiklikuks apsuks, aga terve 2000-ndate stiil oli üks korralik košmaar, mida noore neiuna agaralt järgisin. Samas vaatan sellele ajale ja neile valikutele sooja muigega tagasi.

Mis köidab sind Ivo Nikkolo uues kollektsioonis kõige enam? Mis sulle esimesena silma jäi?

Ivo Nikkolo uues kollektsioonis köidab mind see, millest ülalpool rääkisin – ajatud, šikid ja kergesti kombineeritavad rõivad ning aksessuaarid. Pilgupüüdjaks on kollektsiooni keskmes olevad lavendlikarva kevadiselt värsked esemed, mis ei jäta ilmselt kedagi külmaks.

Mäletan, kuidas käisin väikese tüdrukuna juba 90-ndate lõpus emaga „linnakäikudel“ tihti läbi Ivo Nikkolo tehasepoest ja selles oli alati midagi nii meelierutavat. Olen päris kindel, et enamik sel ajal Ivo Nikkolo kaubamärgi all toodetud esemeid oleks väga adekvaatsed ka tänasel päeval ning ma kannaksin neid meeleldi.

Nagu öeldakse – stiil ei lähe kunagi moest välja ja Ivo Nikkolo bränd on läbi ja lõhki stiilne.

Liisi 3 soovitust, et riietuda aegumatult stiilselt

  1. Katseta, aga jää iseendaks. Sa tunned ära, milline rõivaese sind „teenib“ ja millises on ebamugav. Proovi teadlikuks saada oma võluvamatest omadustest ning kujunda stiil, mis neid tõstab.

  2. Ära alahinda tervikut. Suhtu stiili kui kompositsiooni – iga terviku osa peaks teisi toetama ning kompositsioon on valmis, kui pole enam midagi juurde panna ega saa ka midagi ära võtta.

  3. Vähem on rohkem. On maruägedaid persoone, kellel on maksimalistlik stiil ning kes seda rokkstaari kombel välja kannavad, aga kui su eesmärk pole sirge seljaga hullumeelselt maksimalistlikku stiili viljeleda, on vähem rohkem. Alati.

Ivo Nikkolo uue kevadsuvise kollektsiooni lööklause on „Nüüd on aeg“, mis toob fookusesse aja kontseptsiooni. Klassikalised nostalgiahõngulised elemendid on kombineeritud kaasaegse stiiliga – väärtustades minevikku, et seada pilk tuleviku poole. Kollektsioon hõlmab tooteid vastavalt nende mugavus- ja formaalsusastmele, mistõttu leiab valikust esemeid igaks ajahetkeks ja elusündmuseks. Rahustavad ja mahedad värvitoonid, originaalmustrid ja tähenduslik graafika peidavad endas kestlikku lähenemist, tagades jätkuva asjakohasuse ka aja möödudes.

Kevadsuvise kollektsiooni keskmes püüab pilku pidulik, ent modernne lavendlililla komplekt, mille toon on ühtlasi ka hooaja põhivärv. Sama värv on esindatud ka vintaaždetailidega vürtsitatud kleitide, toppide-pluuside ja nahkaksessuaaride seas. Peamistest tunnusjoontest väärivad esile toomist ruudumuster, chanelilik tviidmaterjal ning õhulisele kangale trükitud lillemotiiv, mis on käsitsi joonistatud Ivo Nikkolo disainerite poolt.

Sooduskood „Liis20“ annab sulle 1. aprillini Ivo Nikkolo e-poes -20%! Kasuta võimalust ja tutvu uue kevadsuvise kollektsiooniga: www.ivonikkolo.com

Jaga
Kommentaarid