„Sinu ülekaalu põhjused võivad olla hoopis teised kui sinu tuttaval või sugulasel. Arvamus, et kaaluprobleemid on tingitud vaid valest toitumisest, ei pruugi paika pidada,“ räägib aastaid ülekaalulisi patsiente nõustanud kirurg.

Kliiniline toitumisterapeut Maarja Lember näeb Eesti probleemina seda, et ülekaalu tekkepõhjuseid ei eristata ning inimesi eksitatakse, lubades kõikidele ühesuguseid kiireid tulemusi vähese toitumise või treeningutega. „Ülekaalulisus on tõsine probleem, mis mõjutab oluliselt inimese tervena elatud aastaid. Me ei saa enam nii olulise valdkonna ravis inimesi „ühe vitsaga lüüa!“, sõnab ta.Karen HärmsKaren Härms

Kliiniline toitumisterapeut Maarja Lember näeb probleemina seda, et väga erinevate probleemidega inimestele lubatakse  ühesuguseid kiireid tulemusi vähese toitumise või treeningutega.

Me Health Clinicus leiame, et iga ülekaalulise inimese terviseseisundit ja elustiili faktoreid peaks enne otsuste tegemist põhjalikult hindama,“ räägib Lember. Tema sõnul võimaldab paljusid liigse kehakaaluga seotud aspekte hindav ülekaalu audit anda põhjaliku ülevaate kaaluprobleemi tõsidusest ja millise ravimeetodiga edasi minna. See võimaldab saada vastused olulistele küsimustele: „Mis võivad olla Minu ülekaalu põhjused? Kas need põhjused tulenevad millestki, mida ma ise teen või on tegemist hoopis terviseprobleemi või psühholoogilise barjääriga?

Lemberi sõnul on auditi eesmärk selge: „Pakkuda välja võimalikud lahendused ja järgmised sammud liigsest kehakaalust vabanemiseks, mis arvestab just selle inimese ülekaalu põhjuseid“, räägib ta.

Ülekaalu audit on individuaalne kohtumine kehakaalu ja kaalulangetuse probleemidele spetsialiseerunud nõustajaga. See sisaldab teste ja analüüse tervise seisundi hindamiseks ja ülekaalu põhjuste välja selgitamiseks.

Ülekaalu audit aitab kaalutõusu tegelikke põhjuseid välja selgitada.

Auditi tulemiks on ülekaalulisuse juurpõhjuste välja selgitamine ning edasiste sammude planeerimine liigsest kehakaalust vabanemiseks. Kogu teekonnal saadavad patsienti kaalukirurgist, endokrinoloogist ja toitumisterapeudist koosnev meeskond.

Dr Martin ja Rein Adamson ning dr Sander Kütner on Heath Clinic Kaalulangetuskliiniku juhtivarstid, kes nõustavad ülekaaluga kimpus patsiente iganädalaselt.

Lisaks ülekaalu auditile pakub Eesti vanim kaalulangetuskliinik erinevaid maovähendusprotseduure, mis võib olla üheks võimaluseks kiiresti ja turvaliselt ohtlikust ülekaalust vabaneda. Kliinikus viiakse läbi maailmas enamlevinud kaalulangetusoperatsioone sleeve, bypass ja mini-bypass. Lisaks on valikus üks mitte-kirurgiline protseduur – maoballoon. Uuenduslik makku paigaldatav balloon tekitab süües rutem täiskõhutunde, mille tulemusel väheneb söödava toidu kogus ja langeb kehakaal.

Aastakümneid kaaluraviga tegelenud ekspertide sõnul on kõige tähtsam esimese sammu astumine, milleks võiks olla konsulteerimine oma ala asjatundjatega. Selleks tuleks kirjutada clinic@thehealthclinic.eu või võtta ühendust kliiniku kodulehe kaudu.

The Health Clinic OÜ, tegevusluba L05471.
www.kaalulangetuskliinik.ee
600 0925

Jaga
Kommentaarid